10 vizualizări 10 nov 2010

Liderul grupului democrat-liberal Mircea Toader declară că PDL nu va oferi opoziţiei "capul Robertei Anastase", arătând că, dacă aceasta va fi schimbată din funcţia de preşedinte al Camerei cu "Gheorghe", atunci opoziţia va spune că nu-i place nici de Gheorghe şi va cere şi schimbarea lui. "Opoziţia spune: schimbaţi-o pe Roberta şi noi venim şi îl punem pe Gheorghe în locul lui Roberta; o să spună: nu ne place Gheorghe, schimbaţi-l şi pe Gheorghe. E absolut inadmisibil", a afirmat, miercuri, Toader.

Întrebat dacă PDL va oferi opoziţiei "capul Robertei Anastase", Mircea Toader a răspuns: "Nu, mi se pare absurd să ceri capul cuiva". "Roberta Anastase a fost aleasă de toată Camera Deputaţilor printr-un sistem democratic şi nu o schimbăm. Putem să discutăm de modificarea Regulamentului, putem prevedea sancţiuni mai dure pentru cel care conduce şi nu respectă Regulamentul, dar în niciun caz aşa ceva. Putem spune şi noi: veniţi la negocieri, dar daţi-l afară pe Ponta", a adăugat liderul PDL. Întrebat dacă puterea pregăteşte un proiect de modificare a Regulamentului în care să se dea puteri discreţionare preşedintelui Camerei, Toader a spus: "Nu am propus niciun fel de puteri discreţionare".

El a mai spus că PDL este deschis pentru a găsi o soluţie de deblocare a situaţiei, dar "nu de tip radical". Preşedintele Camerei Deputaţilor Roberta Anastase s-a întâlnit cu liderii grupurilor parlamentare din majoritate pentru a discuta despre modificarea Regulamentului, la întâlnire neparticipând reprezentanţii opoziţiei. Anastase a spus că speră ca proiectul de modificare a Regulamentului să fie finalizat şi depus luni. Ea a spus că se bucură că şi PNL va face un proiect de modificarea Regulamentului în sensul eliminării votului prin ridicare de mâini. (Mediafax, Alina Novăceanu, alinaz@mediafax.ro)

Citește și: