Gandul.info
Oana Despa
1138 vizualizări 1 dec 2017Câteva sute de persoane au protestat, vineri seara, în faţa Guvernului, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că Municipalitatea a anunţat deschiderea unui Târg de Cărciun chiar în Piaţa Victoriei, locul unde, de la începutul anului, au loc mitinguri.

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a anunţat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc.

Reacţia protestatarilor nu a întârziat să apară şi au anunţat imediat că nu renunţă la manifestaţii. De altfel, ei s-au mobilizat pe Facebook iar, vineri, de Ziua Naţională, au decis să iasă în stardă pentru a-şi striga nemulţumirea legată de amplasarea târgului. Aproximativ 300 de persoane s-au strâns în faţa Guvernului.

„Credem ca toţi guvernanţii noştri nu înţeleg ce vrem noi sa le transmitem. Poate ar fi mai bine să le desenăm. Dacă doamna Firea crede că dacă închide piaţa va scăpa PSD-ul de proteste, se înşeală pentru că şi târgul pe care vrea să îl facă nu o să dureze o veşnicie. Vom ieşi în strada cât este nevoie. Dragnea şi Tăriceanu nu au venit la paradă pentru că sunt nişte lasi, le-a fost ruşine, probabil, să dea ochii cu românii care îi blamează în fiecare zi, cel puţin aşa sper eu”, susţine Ionuţ, prezent în stradă, vineri seara.

„Asteptăm să se aprindă luminiţele şi poate i se va aprinde şi mintea lui Dragnea. A pus-o pe Firea, care este ca o marionetă în mâna lui, să blocheze Piaţa Victoriei cu acel târg şi am văzut că premierul nu a fost de acord, ceea ce m-a surprins plăcut. Sunt artişti care au anunţat ca nu vor cânta aici, din respect pentru noi, cei care protestăm seară de seară. Ăsta ar trebui să fie un semnal de alarmă. Un lucru este clar pentru noi: de sărbători, nu vrem infractori”, spune Alexandra.

„Au reuşit să ne scoată în stradă şi de Ziua Naţională. Oare Dragnea ce face la ora asta? Sunt sigur că nu se gândeşte la binele ţării. Poate se gândeşte cum să mai schimbe Legile justiţiei ca să îi fie lui bine pentru că noul dosar de la DNA nu prea e în favoarea lui. Poate, în sfârşit, se va face dreptate. M-am bucurat că nu l-am văzut nici pe Dragnea, nici pe Tăriceanu la paradă (de 1 Decembrie - n.red.). Măcar atâta bun simţ au avut, să nu strice şi acest eveniment frumos”, a declarat Claudiu.

Oamenii prezenţi în stradă au strigat: „Firea, nu uita, asta nu e piaţa ta”, „PSD, ciuma roşie”, „Trădătorii”, „Demisia”.

Primăria Capitalei a anunţat că va organiza între 5-17 decembrie, în Piaţa Victoriei, un târg de sărbători, în condiţiile în care legea organizării adunărilor publice nu permite desfăşurarea a două manifestaţii în acelaşi loc.

„Urmare a unei solicitări primite din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Capitalei va organiza, prin intermediul PROEDUS şi ARCUB, în perioada 05 -17 decembrie, în Piaţa Victoriei, evenimentul cultural dedicat copiilor «Târg de sărbători - Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă». În acest scop, în alvelola centrală a pieţei vor fi amplasate un număr de aproximativ 30 de căsuţe şi o scenă pe care vor evolua ansambluri de copii şi elevi, precum şi artişti consacraţi. Târgul va fi deschis în perioada menţionată, zilnic, între orele 10 şi 22. Pentru accesul vizitatorilor vor fi amenajate treceri de pietoni temporare, iar traficul auto nu va fi restricţionat”, arată Primăria Capitalei, într-un răspuns transmis Agenţiei de presă MEDIAFAX.

Decizia Municipalităţii a fost criticată de premierul Mihai Tudose, care a spus că amplasarea unui Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei nu este „cea mai inspirată decizie”, afirmând că şi primarul Gabriela Firea va înţelege acest lucru.

„Târgul de Crăciun, apropo că veni vorba, nu cred că este cea mai inspirată decizie un târg în mijloc. Am aflat astăzi (joi - n.red.) şi eu despre acest lucru. În primul rând, spuneţi-mi cum ajunge omul acolo că nu prea sunt treceri de pietoni. Este complicat. Eu cred că (primarul general, Gabriela Firea-n.r.) îşi va da seama că nu este cea mai inspirată alegere. Mai mult se şi interpretează, am înţeles că se face târg ca să nu mai nu mai vină nu ştiu cine. Nu, dom'le, să vină!”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Citește și: