Cristian ANDREI
5908 vizualizări 14 iul 2012

Susţinătorii lui Traian Băsescu au organizat astăzi la Cluj un miting pentru preşedintele suspendat, la care participă conducerea PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, Mihai Neamţu şi Traian Băsescu. La Bucureşti,câteva sute de membri ai sindicatului militarilor disponibilizaţi au protestat împotriva preşedintelui suspendat în Piaţa Victoriei.

Preşedintele suspendat a aprins o flacără, apropiată de cea olimpică, intitulată "flacăra democraţiei" care va fi purtată prin ţară până pe 29 iulie, ziua referendumului.

"Dacă pe 29 iulie noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor o vom menţine aprinsă, dacă românii vor spune da restauraţiei o vom stinge până la alegerile următoare. Eu vreau ca ea să ardă şi după 29 iulie noaptea, este flacăra democraţiei în România", a spus Traian Băsescu.

El a spus că românii au de ales pe 29 iulie între restauraţie dacă vor spune "DA" la referendum şi mersul înainte dacă vor vota "NU". El i-a îndemnat pe români să meargă la vot, pentru ca preşedintele să aibă legitimitate şi după data de 29 iulie.

UPDATE 12.05 Traian Băsescu le vorbeşte susţinătorilor săi adunaţi la mitingul de la Cluj.

"Nu am crezut că la vârsta mea voi mai da o bătălie politică, USL va pierde încă o dată"

"Nu au înţeles că nu lupt pentru un om, ci pentru o ţară. Nu lupt pentru un scaun, ci pentru români. Nu lupt pentru interes de grup, ci pentru valorile europene"

"Lui Crin şi Ponta i-au trebuit trei zile să distrugă credibilitatea României. Au decapitat statul pentru un motiv pe care încă nu l-au declarat: au nevoie să pună mâna pe justiţie"

"Vor să ocupe scaunul de la Cotroceni pentru că numai de acolo se pun şefii de la Parchetul General, DNA, instanţelor"

"S-au aruncat cu sălbăticie asupra statului de drept. S-au răţoit la partenerii de la Bruxelles, au greşit pentru că toţi europenii au văzut că se ceartă cu Bruxelles dar nu au curaj să spună nici pâs în faţa lui Voiculescu. Oare de ce le este mai frică de Voiculescu decât de legile şi bunele practici europene? Ei înşişi sunt rezultatul corupţilor şi unul fie că-l cheamă Crin şi altul fie că-l cheamă Victoraş sunt nişte marionete pentru a-i apăra pe cei care sunt gata de băgat la puşcărie"

Au fost duşi la puşcărie Iacubov, Vântu şi capacul a fost pus de Năstase. Atunci au înţeles că dacă nu pun mâna pe justiţie ajung la puşcărie. În Parlament sunt 20 de oameni sub urmărire penală. Oamenii ăştia şi-au vândut ţara pentru a-i scăpa pe corupţi de lege. Românii nu vor accepta acest lucru.

Românii nu îşi vor da preşedintele pentru puşcăriabilii din USL.

Îi rog pe români să nu cadă în plasa naţionalismului, UE este un loc cu valori ale democraţie în care toţi respectă legea.

Prin atitudinea lor izolează România, procesul de izolare a început. Izolarea este declanşată şi în scurt timp vom afla că nu mai putem deschide uşa nimănui în UE.

Am făcut un apel la cei patru noi lideri, apelul meu a fost primiţi-mă vă rog pentru a vă spune ce trebuie făcut pentru a nu izola România.

Nu vreau să câştig la masa verde, un preşedinte are nevoie de legitimitate. În politică un preşedinte are nevoie de legitimitate, de aceea eu îi chem pe toţi românii indiferent ce opţiuni politice au să vină pe 29 iulie la vot. Votul nu este despre Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Ponta, ci despre restauraţie sau mers înainte.

Cei doi lideri şi-au condus partidele la o lovitură împotriva statului de drept.

Ce om politic din lumea asta rezistă la vârf la peste 50% timp de peste opt ani? Mulţi spun: n-ai nicio şansă. Eu trebuie să joc până în ultima clipă cartea democraţiei.

Le-am cerut tuturor celor care mă susţin să nu rămân preşedinte prin nevalidarea referendumului. Un preşedinte legitim rămâne prin votul oamenilor. Mergeţi la vot, apăraţi-vă sau nu preşedintele"

Suspendarea preşedintelui dincolo că le-a dat accesul la justiţie, că CCR nu a constatat nicio încălcare, au împins lucrurile la referendum, au nevoie să-şi legitimeze ticăloşia.

Este cea mai ticăloasă atitudine pe care o poate avea un om politic, să facă un lucru rău după care să încerce să se ascundă în spatele votului popular, sperând că trustul lui Voiculescu, Vântu vor reuşi să-i prostească pe români. Vă asigur că şi-au greşit socoteala. Poporul se va dovedi mult mai inteligent decât oamenii politici.

Cum ar arăta România cu un popor care validează acest lucru. Românii nu vor putea fi aduşi să valideze o ticăloşie. Nu vor putea fi aduşi să valideze abuzul constituţional. Românii nu vor putea fi făcuţi astăzi să se comporte ca cetăţeni ne-europeni.

Oricât i-am supărat eu pe români, între a fi supăraţi şi plapumă pentru infractori, vă spun dragilor aţi rămas fără plapumă.

Nu votaţi pentru mine, votaţi cea mai bună soluţie pentru mersul înainte al României.Votaţi Nu pentru restauraţie şi hoţi ajunşi să controleze instituţiile statului.

Nu ştiu cum să vă transmit cât de important este referendumul din 29 iulie. Ce au greşit oamenii politici este pus în faţa poporului.

Majoritatea din Parlament a făcut o ticăloşie pentru a apăra hoţii, reacţia aliaţilor noştri a fost dură din punct de vedere politic. Antonescu şi Ponta sunt nişte oameni fără credibilitate la Bruxelles, dar pe 29 iulie este prima dată când românii fac şi altceva decât să-şi aleagă reprezentanţii. Scot la tablă pe politicieni şi unul va lua 10, altul va lua notă de cădere la BAC. Sper că cel care va lua nota de trecere să fiu eu. Voi românii pe 29 aveţi ocazia să daţi cea mai tare lecţie politică clasei politice din România.

De astăzi până pe 29 iulie o flacără apropiată de cea olimpică să ardă, ea se va numi flacăra democraţiei şi va fi purtată prin ţară de tineri de dreapta. Dacă pe 29 iulie noaptea vom constata că românii au dat o lecţie lui Crin şi Victor o vom menţine aprinsă, dacă românii vor spune da restauraţiei o vom stinge până la alegerile următoare. Eu vreau ca ea să ardă şi după 29 iulie noaptea, este flacăra democraţiei în România.

UPDATE 12.00 Preşedintele suspendat este însoţit la mitingul de la Cluj de soţia sa Maria Băsescu.

UPDATE 11.50 Mihai Răzvan Ungureanu ţine un discurs în favoarea preşedintelui suspendat.

"Aveţi încredere în doi oameni care nu vor să fie cetăţeni ai Europei? Nouă ne place munca şi nu ne place minciuna. Îl cunosc pe Traian Băsescu de ani buni, v-a dezamăgit el vreodată? V-a minţit el vreodată?"

"Niciodată nu s-a întâmplat în această ţară să vezi că ţările sunt făcute bucăţi."

UPDATE 11.47 La mitingul de la Cluj vorbeşte prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda.

"Mai înseamnă ceva libertatea pentru USL? Da, că Adrian Năstase trebuie să fie liber. Ce înseamnă egalitatea pentru cei de la USL? Că un doctor este egal cu un dottore. Fraternitate ce înseamnă pentru USL? Înseamnă fraternitatea PSD şi PNL, sunt liberali Cătălin Voicu şi Dan Voiculescu. Ce este normalitatea lui Crin Antonescu? Ca leul să fie din ce în ce mai slab în fiecare zi, ordonanţele să fie mai tari decât legile."

"Dacă nu ne pasă de Bruxelles, vreţi Moscova?"

UPDATE 11.40 Preşedintele Vasile Blaga a cerut demisia premierului Victor Ponta.

"Ponta şi Antonescu nu fac altceva decât să acapereze instituţiile şi statul cum a făcut-o în perioada 2000 – 2004. Ponta a ajuns vasalul lui Antonescu şi Voiculescu. Noi cerem jos Ponta, pleacă hoţule acasă!"

UPDATE 11.30 La mitingul de la Cluj vorbeşte fostul premier Emil Boc.

în 29 iulie nu este vorba doar despre preşedinte, este în joc existenţa democraţiei în această ţară. Nu voi susţine un asemenea demers pentru că preşedintele nu a încălcat Constituţia. Nu trebuie să-i lăsăm pe cei de la putere să facă abuzurile, au transformat România în oaia neagră a UE

Ne pun în pericol existenţa în Uniunea Europeană, ne pune în pericol dreptul de a mai circula cu buletinul în UE. Rudele voastre care lucrează în Spania şi Italia nu vor mai putea face acest lucru. Drumurile care se fac cu bani europeni, nu se va mai putea face acest lucru

Acestea sunt consecinţele dacă îi lăsăm să abuzeze în continuare. În 29 iulie haideţi să oprim mârşăvenia să salvăm democraţia

Citește și: