Elena Crangasu
231 vizualizări miercuri, 19:22

„Dacă mi se propune, voi candida şi la alegerile prezidenţiale. Ştiu că tocmai le-am ratat, dar asta e, odată la cinci ani”, a declarat Moise Guran, miercuri seară, în urma şedinţei USR, întrebat dacă va candida la alegerile parlamentare.

Chestionat dacă va candida, din partea USR-PLUS, la alegerile locale, el a spus că nu are această intenţie, dar se va implica activ în campanie.

„Nu am această intenţie, să candidez la locale, deşi intenţionez să mă implic activ în campania electorală pentru Bucureşti, poate şi pentru alte oraşe. Am idei legate de Bucureşti, ca jurnalist m-am documentat şi am mers în multe locuri, şi trăiesc în acest oraş. Pe de altă parte, cred, însă, că competenţele mele sunt legate, mai degrabă, de administraţia centrală decât de cea locală şi că ideile şi sepcializarea mea a mers mai mult către zona macroeconomică decât cea locală”, a motivat jurnalistul Moise Guran.

Acesta a mai spus că activitatea parlamentară i s-a părut mereu „plictisitoare” şi nu îşi doreşte un post de parlamentar, dar dacă i se va propune, nu are nicio problemă.

„Nu este ceea ce mi-am dorit în viaţă (un post de parlamentar - n.r). Am considerat întotdeauna că activitatea parlamentară este extrem de plictisitoare, de aceea nu am fost niciodată reporter pe politic. Voi candida dacă mi se propune şi se consideră că asta trebuie să fac eu, dar scopul meu e să fiu implicat în toate discuţiile şi negocierile care se poartă despre cum ţara va fi reformata. Că va fi în calitate de parlamentar, nu am niciun fel de problemă. Sunt all in, cum se spune, nu am renunţat la meseria de jurnalist pentru a veni cu jumătăţi de măsură, am intrat în politică”, a argumentat Moise Guran.

Moise Guran a participat, miercuri seară, la şedinţa Biroului Naţional al USR. Acesta şi-a exprimat intenţia de a se înscrie în partid, renunţând la meseria de jurnalist.

Citește și: