Clarice DINU
16294 vizualizări 5 aug 2014

Monica Macovei şi-a anunţat, marţi seară, candidatura la prezidenţiale. Chiar dacă PDL, partidul pe lista căruia a obţinut postul de europarlamentar în urmă cu două luni, l-a înscris în cursă pe Cătălin Predoiu care se bate cu liberalul Klaus Iohannis pentru statutul de prezidenţiabil al Alianţei Creştin Liberale, Macovei a susţinut ă nu este mulţumită de opţiunile impuse de partide şi îşi încearcă şi ea şansa pentru Cotroceni. Nu a precizat însă tranşant dacă o face ca independentă. 

„În urmă cu două luni, nu mi-aş fi imaginat că voi veni în faţa voastră cu acest anunţ. Abia am terminat o campanie pentru a fi realeasă în Parlamentul European. Doream să continui de la Bruxelles, şi în acest nou mandat, lupta împotriva corupţiei şi fraudei pentru competiţie corectă în economie, care să aducă românilor investiţii şi locuri de muncă. Între timp, ceva s-a schimbat însă în Romania. Şi eu, ca şi voi, sunt nemulţumită de opţiunile de vot care ni s-au oferit. Opţiunile de vot care ne sunt impuse de partide nu au fost testate în nicio bătălie electorală naţională. De curând, mii şi mii dintre voi m-aţi chemat să intru în cursa pentru Cotroceni. Răspund acum şi candidez. Nu a fost o alegere uşoară, dar este o provocare pe care mi-o asum cu hotărâre si credinţă”, explică ea într-un mesaj postat pe Facebook. 

Reacţia lui Predoiu

Prima reacţie din PDL a venit din partea prim-vicepreşedintelui Cătălin Predoiu, înscris de partid în competiţia din Alianţa Creştin Liberală în care îşi dispută poziţia de prezidenţiabil cu Klaus Iohannis.

„Monica Macovei a ales un drum în afara partidului. E o decizie care o împiedică să mai privească în ochi pedeliştii care au dus-o în Parlamentul European”, a declarat Predoiu, pentru gândul.

Băsescu o acuză de demagogie pe Macovei

Chiar înainte de a-şi anunţa oficial intrarea în cursa pentru Cotroceni, Monica Macovei a fost criticată pentru demersul său de preşedintele Traian Băsescu care a acuzat-o de „demagogie”, invocând, totodată, compromisurile pe care aceasta le-a făcut pentru a-şi asigura un al doilea mandat la Bruxelles. "Acum are garantată pensia de 4.000 de euro de la Parlamentul Ruropeam şi acum vii şi la prezidenţiale că vrei să ne jucăm. Nu mi se pare corect să continue procesul acesta de rupere a voturilor. Nu poate să vină cu un bagaj de 3-4 compromisuri făcute numai în ultimele luni să arate că ea a salvat Justiţia. Asta e altă demagogie. Justiţia a fost salvată de cei 3.000 de procurori noi pentru care am semnat decrete", a spus Băsescu. 

 

 

 

Citește și: