Anca SIMINA
5041 vizualizări 24 feb 2013

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a anunţat astăzi candidatura pentru funcţia de preşedinte al PDL, cu susţinerea lui Sever Voinescu, a lui Cristian Preda, a lui Adrian Papahagi şi a lui Teodor Baconschi. Macovei spune că "decizia a fost luată de mult timp" şi a negat orice amestec al preşedintelui Traian Băsescu.

"Vrem un PDL reformat. Vrem să fim un exemplu pentru clasa politică din România. Vrem să fim credibili, nu să rostim lozinci. Vrem în partid standarde etice care să se aplice tot timpul, nu numai înainte de alegeri. Vrem să facem o opoziţie credibilă, nu una constructivă şi tovărăşească", a spus Monica Macovei, după anunţul moţiunii pe care grupul "reformiştilor" o va depune.

La intrarea în competiţie cu Vasile Blaga şi cu Elena Udrea, Monica Macovei a susţinut că "PDL nu poate fi condus de oameni care nu sunt credibili, care nu sunt o speranţă pentru viitor", adăugând că nu se teme "de niciunul" dintre cei doi contracandidaţi.

În replică faţă de observaţia lui Vasile Blaga potrivit căruia partidul nu poate fi condus de la Bruxelles, Macovei a anunţat că dacă va câştiga alegerile interne va demisiona din Parlamentul European. "Evident, partidul se conduce din România, din Bucureşti, voi fi în Bucureşti. Voi renunţa", a spus Macovei care susţine că moţiunea "Refoprmiştii" are deja "peste 100 de semnături şi vom strânge în continaure".

Întrebaţi de ce nu au intrat ei înşişi în competiţia internă, preferând să lase locul unei femei, cei patru susţinători ai lui Macovei l-au desemnat "purtător de cuivânt" pe Voinescu: "încă de la început când am gândit să producem o candidatură pentru conducerea partidului Monica Macovei a fost prima opţiune", a spus acesta, retras în ultima perioadă din prim-planul PDL. "Eu sunt cea mai curajoasă", a replicat la rândul său, Monica Macovei.

 

Citește și: