Diana Grigore
168 vizualizări 17 apr 2019

Decizia a fost luată miercuri dimineaţă, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului. Dezbaterea moţiunii simple intitulată „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader” a fost amânată până acum de trei ori.

Iniţial, Biroul Permanent al Senatului a decis să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, pentru şedinţa de plen din 6 mai.

Tot miercuri are loc Comitetul Executiv al PSD, începând cu ora 12:00, unde social-democraţii vor discuta despre remanierea guvernamentală, dar şi situaţia ministrului Justiţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că l-a respectat foarte mult pe Tudorel Toader, însă a precizat că ministrul Justiţiei a greşit foarte mult şi că el, personal, „are o supărare foarte mare” din această cauză. El a adăugat că premierul Viorica Dăncilă trebuie să decidă dacă ministrul mai are susţinere în Guvern. Liderul social-democrat a mai precizat că probabil remanierea ministrului Justiţiei va fi discutată în următoarea şedinţă a CEx al PSD, însă acesta nu va fi subiectul principal.

Referitor la o posibilă demitere a ministrului Justiţiei, Viorica Dăncilă a declarat, pe 8 aprilie, că va lua o decizie după ce va asculta părerea colegilor în şedinţa Comitetului Executiv al PSD. Premierul a precizat că va prezenta social-democraţilor evaluarea sa în legătură cu Tudorel Toader.

Tudorel Toader a declarat zilele trecute că nu îl cuprind emoţiile în privinţa votului pe moţiunea adresată acestuia deoarece nu are de ce şi că va rămâne în funcţie până când în Monitorul Oficial va apărea cu nume şi prenume alt ministru.

Citește și: