Liviu Dadacus - Mediafax
324 vizualizări 21 feb 2018

Moţiunea simplă a fost dezbătută în cursul zilei de luni.

Deputatul PNL Mara Calista a declarat, luni, la dezbaterea moţiunii simple, că ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, merită cartonaşul roşu pentru „faultul” adus pieţei muncii, precum şi un premiu pentru invenţia economică şi fiscală a anului 2017 – brevetul pentru invenţia salariului negativ.

„În ultimul an de zile, vedem o Românie care suferă de o boală incurabilă, se numeşte fiscalitate haotică cronică. (...) Doamna ministru, astăzi, primiţi cartonaşul roşu! Este simbolul sancţiunii pe care o meritaţi cu vârf şi îndesat pentru proasta gestiune a ministerului, pentru faptul cu bunăştiinţă şi faultul adus pieţei muncii din România pentru toate categoriile socioprofesionale, pentru minciuna adresată cu nonşalanţă şi fără scrupule, pentru lipsa de capacitate de a repara inechităţile. Cârpeala prin ordonanţe de urgenţă, doamna ministru, nu este reparaţie”, a declarat deputatul PNL Mara Calista, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple îndreptate împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Deputatul PNL a afirmat că PSD „a fluturat demagogic”, în campania electorală, promisiunea de majorare cu 25% a salariilor.

„Scădeţi salariile din cauza minciunii promisiunilor electorale din campanie, când aţi fluturat demagogic procentul de 25%, scădeţi salariile pentru că angajatul va suporta în întregime contribuţiile sociale (...)”, a spus Calista.

Mara Calista a susţinut că Lia Olguţa Vasilescu merită un premiu pentru invenţia economică şi fiscală a anului 2017 – brevetul pentru invenţia salariului negativ

„Doamna ministru, vă arătăm că printr-un profesionalism multidisciplinar nedezvoltat aţi reuşit nu în performanţa, să dezvoltaţi ceva ce nimeni, dar absolut nimeni nu s-a gândit până acum, oameni care să muncească legal şi pentru acest drept garantat de Constituţie să fie nevoiţi să aducă bani de acasă ca să îşi plătească dările la stat. (...) PNL crede că meritaţi un premiu pentru invenţia economică şi fiscală a anului 2017 – brevetul pentru invenţia salariului negativ, vi-l înmânez personal pentru că veţi rămâne în istorie cu această realizare ruşinoasă”, a spus Calista.

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, tot luni, la dezbaterea moţiunii simple depusă de PNL, că nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a 2 milioane de români, arătând că această cifră este una aberantă.

”Nu există nicio statistică din care să reiasă că au scăzut salariile a 2 milioane de români. Este o cifră aberantă”, a spus Olguţa Vasilescu.

„Dacă dau la o parte din această moţiune invectivele şi cifrele nereale, nu mai rămâne nimic”, a spus ministrul Muncii, precizând că s-ar fi aşteptat ca PNL să vină cu soluţii.

 

Citește și: