Diana Grigore
240 vizualizări 15 apr 2019

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în şedinţa de plen din 6 mai. Claudiu Manda a declarat că motivul amânării votului de luni asupra moţiunii simple la adresa lui Tudorel Toader a fost că în grupul senatorilor PSD părerile sunt împărţite, urmând să existe o evaluare dacă grupul va avea o poziţie unitară sau fiecare va vota conform punctului de vedere propriu.

Senatul avea pe ordinea de zi a plenului de luni, pentru dezbatere şi vot, de la ora 16.00, moţiunea simplă la adresa ministrului Justiţiei, intitulată „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Toader”. Senatorii au amânat de două ori votarea acesteia din lipsă de cvorum.

De asemenea, senatorii urmau să dezbată şi să voteze moţiunea simplă a USR şi PNL la adresa ministrului Finanţelor, intitulată „Eugen Teodorovici – românii îţi cer să demisionezi!”.

Manda: Păreri pro şi contra pe marginea moţiunii

Claudiu Manda a declarat că motivul amânării votului de luni asupra moţiunii simple la adresa lui Tudorel Toader a fost că în grupul senatorilor PSD părerile sunt împărţite, urmând să existe o evaluare dacă grupul va avea o poziţie unitară sau fiecare va vota conform punctului de vedere propriu.

„A fost o propunere la Comitetul liderilor pe care a formulat-o liderul grupului PSD sau viceliderul grupului. Sunt păreri pro şi contra pe marginea moţiunii şi o amânare ca să ne edificăm. Am încercat să evaluăm ca să vedem dacă grupul PSD va avea o poziţie unitară sau fiecare să voteze conform punctului de vedere. În interiorul grupului sunt colegi care vor să voteze moţiunea şi colegi care nu vot să o voteze. Pentru a avea un punct de vedere clar va trebui să discutăm să ne lămurim dacă vom avea o poziţie a grupului PSD sau fiecare va vota cum va dori. Asta nu înseamnă că e obligatoriu să fie aşa. Putem convoca biroul permanent săptămâna viitoare pentru că se lucrează în comisii. Eu cred că ar trebui să îi întrebaţi pe fiecare în parte de ce. În regulament spune că trebuie dezbătută în maxim şase zile. Au trecut cele şase zile. Plenul putea să dezbată săptămâna aceasta sau în altă zi. Nu scrie în regulament care sunt motivele pentru care se cere amânare. Nefiind un motiv anume, eu v-am spus care e poziţia grupului PSD”, a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.

Întrebat de ce a spus în şedinţa Biroului permanet că trebuie să citim, să evaluăm, în cazul moţiunii simple pe Justiţie, Manda a explicat că l-a parafrazat pe şeful statului Klaus Iohannis „care a spus că trebuie să vedem, să citim şi apoi să ne pronunţăm”.

Despre amânarea dezbaterii şi votului în plenul de luni a moţiunii simple la adresa lui Eugen Teodorovici, senatorul PSD a spus că ministrul Finanţelor nu este în ţară săptămâna viitoare.

„Intenţionăm să dezbatem moţiunea simplă, pro sau contra, vis a vis de justiţiei. Şi moţiunea Teodorovici a fost amânată, pentru că dumnealui nu este în ţară. Cei de la PNL ne-au rugat să nu fie pe ordinea de zi săptămâna viitoare. Pot să vă asigur că se vor vota amândouă (moţiunea pe Justiţiei şi cea pe Finanţe - n.r.)”, a explicat Manda.

Foto: Hepta

Citește și: