704 vizualizări 20 nov 2019

„În momentul în care s-a tras concluzia de către doamna Dăncilă, de către staff-ul domniei sale că nu va exista o confruntare, au fost colegi care au sfătuit-o să meargă direct la BCU pentru a se prezenta la întâlnire cu unii dintre jurnaliştii selectaţi de Iohanni. Alţi colegi de-ai noştri - au fost mai mulţi - au venit cu opinia că nu ar fi bine să se întâmple aşa ceva”, a declarat Gabriela Firwa, la Antena3.

Potrivit primarului Capitalei, au fost semnale în interiorul partidului că, în cazul în care Viorica Dăncilă se va prezenta la Biblioteca Centrală Universitară, vor „avea loc agresiuni fizice”.

„Până la urmă, ne puteam aştepta la multe lucruri neplăcute, urâte, din partea unora dintre susţinătorii domnului Iohannis şi să o fi pus pe doamna Dăncilă într-o situaţie jenantă, ceea ce nu merită. Nu merita să fie pusă într-o situaţuie neplăcută, poate să fie martora unei agresiuni, nu doar verbale, ci şi fizice. Aveam anumite semnale. Am avut astfel de semnale că vor putea avea loc agresiuni verbale sau chiar şi fizice şi atunci opinia noastră a fost de a organiza o întâlnire cu reprezentanţii presei la care să nu selectăm niciun jurnalist”, a explicat Firea.

Viorica Dăncilă a organizat, marţi seară, la ora 18:00, la Palatul Parlamentului, o dezbatere la care au fost invitaţi toţi jurnaliştii. Klaus Iohannis a avut o dezbatere similară, însă cu câţiva jurnalişti, la ora 19:00, la Biblioteca Centrală Universitară.

 

Citește și: