Florin Ghetau
359 vizualizări 19 aug 2013

Liderul filialei municipale a PDL Iaşi, deputatul Petru Movilă, susţine că prin împărţirea Moldovei în două regiuni, USL "se joacă cu mândria şi onoarea bucovinenilor şi ieşenilor", acuzând, totodată, că PSD şi PNL n-au un proiect clar privind regionalizarea, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul Petru Movilă a declarat, luni, presei că varianta de împărţire a Moldovei în două regiuni cu reşedinţele la Suceava şi Iaşi vine ca urmare a susţinerii masive a USL din Bucovina.

Movilă a precizat că liderii suceveni ai PSD şi PNL au decis formarea unei comisii locale pentru susţinerea înfiinţării regiunii Bucovina, adăugând că "promovarea ideii că doar Gheorghe Flutur (liderul PDL Suceava - n.r.) doreşte divizarea Moldovei în două regiuni este aberantă".

Totodată, Movilă a acuzat lipsa de reacţie a liderilor ieşeni ai USL, după ce premierul Victor Ponta a spus recent la Suceava că ar agreea înfiinţarea regiunii Bucovina.

"N-am văzut niciun membru USL de la Iaşi să critice, să aplaude sau măcar să deschidă gura să comenteze declaraţiile premierului, care i-a găsit total nepregătiţi pe cei din teritoriu, fie că sunt membri PSD, PNL sau PC. USL se joacă de-a regionalizarea, de-a euroregiunile, se joacă cu reorganizatul ministerelor, speculează orgoliile politice şi se joacă cu mândria şi onoarea bucovinenilor şi a ieşenilor", a precizat Movilă.

Deputatul PDL a mai spus că nu crede că regionalizarea va prinde contur în viitorul apropiat, explicând că USL nu are un proiect clar pe această temă.

"Faptul că Ponta şi-a anunţat preferinţa pentru o reorganizare cu 10 sau 12 regiuni, fără ca măcar responsabilii regionali din PSD să ştie acest lucru, arată că sunt probleme grave la acest capitol. Afirmaţia vine la ceva vreme după ce USL a anunţat că a bătut în cuie proiectul cu opt regiuni", a mai spus deputatul democrat-liberal.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Suceava, că susţine înfiinţarea regiunii Bucovina şi a arătat că formula cu cele opt actuale regiuni de dezvoltare nu este cea mai bună, pentru că sunt prea mari pentru standardele europene.

La rândul său, vicepreşedintele PSD Gheorghe Nichita, totodată şeful filialei ieşene a social-democraţilor, afirma, în 9 august, că este periculos ca regionalizarea să se facă pe criterii istorice, pentru că asta înseamnă fărâmiţarea României.

Nichita a spus că nu este de acord cu înfiinţarea regiunii Bucovina, temă invocată de liderii politici suceveni.

Totodată, Nichita a spus că Gheorghe Flutur, liderul PDL Suceava, are ambiţii personale şi că vrea să recupereze terenul pierdut, întrucât susţine înfiinţarea regiunii Bucovina.

După ce şi Victor Ponta şi-a arătat susţinerea pentru regiunea Bucovina, Gheorghe Nichita a evitat să facă vreo declaraţie pe această temă.

Citește și: