Clarice DINU
2012 vizualizări 26 mar 2013

Senatorul Mihai Răzvan Ungureanu a anunţat că a depus la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării o sesizare vizându-l pe premierul Victor Ponta. MRU reclamă "atitudinea sfidătoare" a lui Ponta faţă de comunitatea roma, care prin declaraţiile sale "încalcă grav imaginea şi dreptul comunităţtii rome de a beneficia de dreptul la libera circulaţie în
cadrul Uniunii Europene, pe motiv ca aparţin unei categorii etnice distincte".

Premierul a declarat într-un interviu la BBC că situaţia cetăţenilor români de etnie roma este una specifică, aceştia venind în Marea Britanie pentru beneficii sociale.

"Atitudinea sfidătoare faţă de această comunitate, cetăţeni ai României, întrece orice limită de bun simţ. Dacă săptămâna trecută primul-ministru Victor Ponta ne explica cu dispreţ diferenţa dintre populaţia roma şi "românii obişnuiţi", săptămâna aceasta a reluat acelaşi discurs impertinent. Nu comunitatea roma este vinovată pentru incapacitatea guvernului USL de a gestiona aderarea României la spaţiul Schengen. Domnul Ponta ar face bine să recitească raportul MCV şi să găsească acolo adevaratele cauze ale eşecului sau de a duce România în spaţiul Schengen", a declarat Mihai Răzvan Ungureanu. 

Citește și: