Clarice DINU
753 vizualizări 13 mar 2013

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu l-a acuzat  pe premierul Ponta că prin prevederile legii privind restituirea proprietăţii amână efectele actului normativ pentru un alt guvern, dar şi că favorizează speculatorii imobiliari.  Mai mult, a spus el, executivul mizează pe "dispariţia fizică a proprietarilor de drept", în condiţiile în care un petent care ar fi depus o notificare în 2001 ar putea să intre în posesia ultimei tranşe de despăgubire în 2035.

"Ponta amână efectele acestei legi pentru un alt guvern, după 2016. Pentru mulţi care aşteaptă, e o lege care acţionează post-mortem. este o lege care funcţionează în cimitir. Despăgubirile ar urma să fie aplicate  din 2017 care exclude dintre beneficiari persoanele în vârstă. (...) Guvernul mizează pe dispariţia fizică a proprietarilor de drept", a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

Fostul premier l-a acuzat, de asemenea, pe Victor Ponta că "reprezintă interesele mafiei imobiliare", susţinând că baronii PSD s-au îmbogăţit  pe seama speculaţiilor imobiliare. "Măsurile pe care le angajează sunt măsuri pe care le aşteaptă speculatorii. Victor Ponta ar trebui să se uite în propria ogradă. Câţi dintre baronii PSD, câţi dintre cei care l-au susţinut au făcut averi pe seama speculaţiilor imobiliare?. (...) Ponta reprezintă interesele mafiei imobiliare", a spus Ungureanu.

 

Citește și: