Clarice DINU
17920 vizualizări 18 ian 2013

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu  a susţinut, vineri seară, la GÂNDUL LIVE, că unul dintre motivele pentru care a devenit ţintă politică a fost faptul că a dorit să restructureze RA-APPS, sugerând că a fost chiar ameninţat "să lase lucrurile în pace". Miza, a spus el, aproape 200 de milioane de euro cât îşi planificase statul să obţină în urma licitaţiilor pentru vânzarea imobilelor de protocol. Totul urma să se întâmple în trei luni, lucru care a fost discutat în guvern şi cu cei din SGG încă din luna februarie a anului trecut.

"Au existat îndemnuri prieteneşti să las lucrurile în pace. Unele au fost aşa de prieteneşti încât a trebuit să sesizez organele în drept", a spus Ungureanu. El a precizat că luna iunie era prevăzută  restructurarea Regiei protocolului de stat, într-un "departament mărunt" din subordinea SGG.

"Planul pe care guvernul l-a avut în materie de reformă a RA-APPS a stârnit foarte multă emoţie în rândul celor care se ocupau de planificarea licitaţiilor. Emoţie pentru ce urmează să se întâmple când RA-APPS trece prin procesele de licitaţie corectă. Şi efectele acestei emoţii le-am văzut în timpul campaniei electorale. Este unul dintre motivele pentru care asupra mea au fost aruncate tone de mizerii ţine de acest lucru", a spus fostul premier.

Întrebat dacă un efect la care se referă a fost şi apariţia în presă a listei pe baza căreia a fost acuzat că a cerut achiziţionarea din bani publici a unor produse foarte scumpe - parfumuri sau carne de vită de Kobe al cărei preţ pe kilogram sare de câteva sute de euro - Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns: "Nu doar la asta , printre altele şi asta".

"Celor care au pus în mişcare o asemenea minciună ordinară le spun că nu mă las până nu iese la iveală adevărul despre asemenea manipulare ordinară", a adăugat el.

Întrebat dacă în spatele acestui scandal se află şeful RA-APPS, rămas şi astăzi în funcţie, Georgian Surdu, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că nu poate să spună aşa ceva însă nu poate să nu remarce că "soţia sa a candidat pentru un post de deputat din partea PNL".

Fostul premier a apreciat că RA-APPS "a rezistat pe seama compromisului subteran peste 20 de ani". "RA-APPS este suma micilor compromisuri politice făcute în ultimii 20 de ani de viaţă politică postdecembristă", a mai comentat el.

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a fost invitatul ediţiei de vineri al emisiunii GÂNDUL LIVE.

 

 

 

Citește și: