4 vizualizări 7 feb 2008

Mircea Geoană a lansat, ieri, la Braşov, un apel voalat la Adrian Năstase şi susţinătorii acestuia, cărora le-a cerut să renunţe la „orice plan de a încurca, pe faţă sau pe verso, planurile PSD de a merge la victorie la alegerile locale şi parlamentare”.

„Nu trebuie să ne iubim între noi, dar trebuie să înţelegem că avem o responsabilitate comună pentru soarta partidului. La Consiliul Naţional trebuie să fie ultima discuţie despre chestiuni din interiorul partidului, pentru că avem acum lucruri mult mai importante de făcut decât să stăm şi să gâdilăm orgoliul unuia şi al altuia”, s-a inflamat Geoană în speech-ul introductiv ţinut în faţa liderilor a şase organizaţii din zona de centru a ţării.

Liderul PSD a evocat chiar „prevederile statutare pentru cei care nu vor să înţeleagă aceste lucruri”. El a negat însă că somaţia sa i-a vizat pe Năstase&Co., susţinând că a fost vorba despre „un mesaj adresat tuturor membrilor PSD”. Ba chiar a spus că nu ar fi deranjat „în nici un fel” de o eventuală candidatură a lui Năstase la şefia Consiliului Naţional, dând însă de înţeles că acesta nu va avea nici o şansă, pentru că partidul are „o apreciere deosebită pentru activitatea lui Dan Mircea Popescu”.

Corlăţean aşteaptă scuzele „nevricosului” Mazăre

Referindu-se apoi la conflictul dintre primarul Constanţei, Radu Mazăre, şi secretarul general Titus Corlăţean, liderul PSD a prezis că edilul „o să se potolească, în mod sigur”, după şedinţa de lunea viitoare a BPN, la care „Comisia de Integritate, care discută acum acest caz, va face recomandările necesare”.

„Aştept ca dl. Mazăre să-şi ceară scuze public, dacă nu o va face şi va continua cu asemenea limbaj de cartier şi ieşiri nevricoase, vom merge pe sancţiunile statutare, trebuie să înveţe o dată să-şi respecte colegii din partid!”, ne-a declarat secretarul general Titus Corlăţean.

Citește și: