Szasz Jutka - Mediafax
Liliana Iedu
1341 vizualizări 11 aug 2012

Primarul din Timişoara, Nicolae Robu, spune, referindu-se la dialogul dintre Rus şi Dobre, că "personajul Rus vorbeşte evidamente ca unul care se ştie înregistrat - poate chiar se înregistra el însuşi", afirmând că nimeni nu le-a cerut primarilor să modifice "fie şi o literă" din listele electorale.

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, care este şi preşedintele PNL Timiş, susţine, într-o declaraţie de presă de sâmbătă, că fostul ministru de Interne Ioan Rus a fost preocupat să creeze "o imagine cât mai proastă USL", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În dialogul Rus (Ioan Rus fostul ministru de Interne - n.r.) - Dobre (Victor Paul Dobre fostul ministru al Administraţiei - n.r.) redat de presă, fie el autentic sau nu, personajul Rus vorbeşte evidamente ca unul care se ştie înregistrat - poate chiar se înregistra el însuşi - preocupat să creeze, pe de o parte, o imagine cât mai proastă USL, pe de altă parte - o imagine cât mai bună pentru el însuşi. Oricum, ca primar, pot spune că nu există nicio legătură între ce spuneau cei doi şi ce ni se cere nouă, primarilor, să facem", afirmă Robu.

Potrivit acestuia, nimeni nu le-a cerut primarilor să modifice "fie şi o literă" din listele electorale după care s-a desfăşurat referendumul.

"Nimeni nu ne-a cerut nouă să modificăm fie şi o literă din listele electorale după care s-a desfăşurat referendumul, darămite să omitem pe cineva din acele liste. Tot ce ni s-a cerut este de bun simţ şi perfect legal, şi anume să spunem dacă pe liste există persoane decedate, persoane care şi-au pierdut dreptul de vot, persoane cu actele de identitate expirate etc., şi dacă da, câţi sunt din fiecare categorie", spune Robu.

Fostul ministru de Interne Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre, într-o discuţie despre listele electorale, în 4 august, că el le-a spus că nu semnează "niciun singur om în plus sau în minus", pentru că "eu chiar nu vreau să-mi petrec bătrâneţile în puşcărie!".

Ioan Rus îi spunea lui Victor Paul Dobre că li se cere să se demonstreze faptul că referendumul este valid şi că ei trebuie să facă "cvorumul ăla".

"Păi, de unde...să-l facem?", îi spunea Rus lui Dobre într-o discuţie telefonică din seara zilei de 4 august, potrivit referatului prin care procurorii cer avizul de urmărire penală pentru fostul ministru al Administraţiei Victor Paul Dobre.

Fostul ministru al Internelor mai spunea că a vorbit cu premierul şi că a transmis că vine în 6 august în Capitală. În cazul cvorumului, Rus spunea că le-a transmis că "dacă există această posibilitate", el nu are nicio problemă, dar "noi zicem, în tâmpenia noastră că nu se poate, deci, tâmpenia noastră nu are cu ce să vă încurce!".

Rus mai spunea că sunt unii care susţin că ei se opun, că el este omul preşedintelui şi că Dobre s-a "convertit".

 

Citește și: