Cristina ANDREI
2508 vizualizări 26 oct 2016
Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a confirmat miercuri că va deschide lista USR pentru Camera Deputaţilor, arătând că va fi urmat de fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, care şi-a anunţat demisia pentru a putea candida la parlamentare din partea formaţiunii. Pe lista de la Senat primul loc îi revine fostului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu.
 
„Sunt foarte onorat că, practic, 90% din oamenii pe care i-am ofertat au venit în USR, vreau să le mulţumesc pentru că de acum un an sau câteva luni au făcut efortul de a venit în Guvernul Cioloş, sunt oameni care au o carieră, au făcut eforturi ca să lucreze pentru România, sunt foarte onorat că au decis să se alăture USR", a spus preşedintele USR.
 
Nicusor Dan a reiterat că îşi doreşte ca Cioloş să rămână premier şi după 11 decembrie şi că partidul său îl va susţine în acest sens, pentru că românii au, practic, de ales între două variante de prim ministru: Liviu Dragnea şi Dacian Cioloş.
 
„Dorim ca Dacian Cioloş să continue după alegerile din 11 decembrie, să fie premierul României (..) Nu cred că mai este un secret, premierul României după alegerile din decembrie va fi Dacian Cioloş sau Liviu Dragnea. Asta e alegerea pe care românii o vor face. Noi considerăm că ar fi un dezastru ca în urma alegerilor primul ministru să fie Liviu Dragnea. Nu doar că ar fi rusinoş ca România să fie singura ţară din Uniunea Europeană condusă de un prim ministru condamnat penal, ci şi pentru că guvernarea locală a PSD este legată de sărăcie. Uitaţi-vă la cele mai sărace judeţe din România, sărăcia e strâns legată de baronii locali şi pentru asta PSD este strict responsabil. Domnul Dragnea este cel mai bun exemplu, conduce cel mai sărac judeţ din România, în timp ce averea şi bunăstarea dumnealui au continuat să crească în paralel. Avem o alegere între o teleormanizare a României şi o Românie europeană, între sărăcie şi un drum către prosperitate în România", a adăugat liderul USR. 
 
Pe lângă fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, şi fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, pe listele USR mai candidează alţi şapte membri ai guvernului. Este vorba despre Ionuţ Moşteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor (în Argeş), Cătălin Drulă, consilier de stat, la Cancelaria Primului Ministru (la Timiş), Dan Barna, secretar de stat la MFE (candidat la Sibiu), Tudor Pop, directorul de cabinet la MFE (candidat la Bucureşti) Oana Bazgan, chief of staff la Invest Romania şi consilier la cancelaria vicepremierului (candidat la Bucureşti), Claudiu Năsui, consilier la Ministerul de finanţe (candidat la Bucureşti) şi Manuel Costescu secretar de stat la Ministerul Economiei (candidat în diaspora).
 
Ghinea a precizat că au existat discuţii şi cu ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dar şi cu cel al Muncii, Dragoş Pîslaru, şi că le-a înţeles punctul de vedere, pentru că cele 40 de zile rămase până la alegeri înseamnă mult timp pentru miniştrii care au reuşit să facă, într-un timp atât de scurt, schimbări importante: „Ne-au asigurat şi pe mine şi pe Nicuşor că ne susţin, sper să o facă şi public, şi că sunt alături de noi", a explicat Ghinea. 
 
 
 
 
 
 

Citește și: