102 vizualizări 10 iun 2019

La ceremonie de depunere a jurământului de învestitură participă şi premierul Viorica Dăncilă, secretarul general al Guvernului Toni Greblă, ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan Radu Oprea, ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu.

La eveniment a participat şi preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, însă preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu nu a fost prezent.

Ulterior depunerii jurământului, şeful statului le-a urat succes noilor miniştri. Premierul şi ceilalţi membri ai Guvernului i-au felicitat pe noii colegi în Executiv. Întreaga ceremonie a durat circa 10 minute.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele, pentru numirea Anei Birchall la Ministerul Justiţiei, a Roxanei Mînzatu la Fonduri Europene şi a Nataliei Intotero la Ministerul pentru Românii de pretutindeni.

Numirile vin ca urmare a demisiilor care au fost înregistrate înainte de alegerile europarlamentare, şi anume: Natalia Intotero, Rovana Plumb şi Tudorel Toader.

În prima fază şeful statului a respins propunerile făcute de PSD: Eugen Nicolicea la Justiţie, Oana Florea la Fonduri Europene şi Tit Brăiloiu la portofoliul pentru românii de pretutindeni.

Foto: Mediafax Foto

Citește și: