Raluca Pancu
3020 vizualizări 29 aug 2016

Până acum şi-au anunţat înscrierea în partidul condus de Bogdan Diaconu senatorul Daniel Savu (PSD), deputatul Ion Eparu (PSD), senatorul Constantin Popa (PMP), Dorin Petrea (PMP), Răzvan Tănase (Partidul Naţional Democrat), Camelia Khraibani (PSD), Mario Caloianu (PMP), Marius Manolache (PSD), deputatul independent Mihai Sturzu, deputatul Cristian Rizea (PSD), precum şi fostul purtător de cuvânt al lui Victor Ponta, Mirel Palada. Pe lista celor curtaţi de PRU se află, totodată, şi Victor Ponta, şi Sebastian Ghiţă.

În acest sens, preşedintele PRU, Bogdan Diaconu, a declarat, pentru Gândul, că partidul pe care îl conduce şi l-ar dori pe fostul premier Victor Ponta, cu care, de altfel, a purtat discuţii pe această temă.

"Eu cu Victor Ponta discut de 15 ani. Suntem colegi, am crescut împreună, am trăit multe clipe frumoase şi multe momente grele alături în PSD. Avem o relaţie veche. Sigur că discut, dar cel mai important este altceva: că eu şi Partidul România Unită considerăm că este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut România de la I.C.Brătianu încoace. Suntem convinşi că împreună vom avea un succes în această toamnă şi vom lua peste 15% la alegerile parlamentare", a declarat Diaconu.

Întrebat, în schimb, ce răspuns i-a dat fostul premier, Diaconu a evitat să precizeze clar. 

"Eu am toată credinţa că, în această toamnă, împreună vom avea succes şi vom oferi României şansa să scăpăm, în primul rând, de Guvernul de tehnocraţi şi, în al doilea rând, să aplicăm nişte politici naţionale care să ducă la o viaţă mai bună pentru români", a răspuns Diaconu.

În acest context, întrebat despre afirmaţia făcută de deputatul PSD de Suceava, Gavril Mîrza, potrivit căreia acesta ar fi fost contactat, telefonic, de liderul PRU, care i-ar fi transmis că vorbeşte în numele lui Victor Ponta, Diaconu a precizat, pentru Gandul, că Mârza a exagerat în exprimarea sa.

"Am vorbit cu domnul Mârza. Este foarte adevărat şi nu este nimic secret. Sunt discuţii transparente cum am vorbit cu foarte mulţi colegi parlamentari şi de la PSD, şi de la PNL, şi de la PMP. Unii i-am contactat eu, alţii m-au contactat ei pe mine. Ideea este că domnul Mârza a transmis un conţinut al conversaţiei care este presărat cu foarte multe exagerări", a afirmat Diaconu, adăugând că nu a vorbit în numele lui Victor Ponta. 

În ceea ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă, Diaconu a afirmat că a discutat cu deputatul PSD despre venirea sa în PRU.

"Da. Sigur că am vorbit cu Sebastian Ghiţă. A confirmat şi el în presă, am văzut, că am avut o discuţie şi că este tentat de proiectul pe care eu şi Partidul România Unită i l-am propus", a adăugat Diaconu.

Întrebat de ce şi l-ar dori în partid, Diaconu a precizat că din acelaşi motiv pentru care a vorbit şi cu Daniel Savu, Ion Eparu sau Răzvan Tănase, "care doresc să vină într-o construcţie politică, care îşi propune să schimbe abordarea de politică care se face în România".

"Să vorbim despre proiecte în interesul naţiunii române şi al poporului român. Tot vorbim despre stânga, şi despre dreapta. De la intrarea României în Uniunea Europeană, din 2007, de fapt ar trebui să vorbim despre politică naţională sau antinaţională. Victor Ponta a demonstrat, în perioada în care a fost prim-ministru, că a aplicat o politică naţională, spre deosebire de Guvernul Cioloş, care-l avem astăzi în funcţie, impus de la Bruxelles care nu face zi de zi decât să aplice o politică antinaţională. Nu trebuie să stăm cu mâinile în sân şi să facem orice ne stă în putinţă pentru a crea o construcţie politică care să împiedice, după alegerile parlamentare, rămânerea Guvernului Cioloş", a explicat liderul PRU.

În acest sens, Diaconu a subliniat că ia în calcul să primească în PRU "pe orice coleg parlamentar sau neparlamentar care îşi doreşte să pună umărul la această construcţie, care îşi doreşte să facă ceva bun pentru ţară".

Citește și: