Sorina Ionaşc
79 vizualizări 26 nov 2014

În timp ce în Parlament zac sute de legi nedezbătute, fiind adoptate mai multe ordonanţe de urgenţă decât proiecte ale deputaţilor sau ale senatorilor, tinerii ”parlamentari” vin cu propuneri concrete: impozitarea bisericilor, votul obligatoriu sau sancţionarea politicienilor care discriminează prin pierderea funcţiei.

Este vorba despre membrii din Parlamentul Tinerilor, un proiect ajuns la a şasea ediţie, iar membrii ei s-au reunit recent în plenul Camerei Deputaţilor pentru a dezbate proiectele de lege.

Potrivit Digi24, 120 de astfel de tineri din toată ţara, au pus pe masa parlamentarilor adevăraţi o serie de propuneri concrete. O absolventă de Drept a vorbit despre impozitarea cultelor. ”Biserica începe să devină din ce în ce mai tare o societate comercială, care are rulaje foarte mari şi scoate profituri foarte mari, ceea ce contravine statutului de organizaţie cu scop non-lucrativ”, a spus Mădălina, potrivit sursei citate.

Cu un „proiect de lege” a venit şi o altă tânără, care şi-ar dori votul obligatoriu.

”Votul universal obligatoriu ... odată ce îţi expui punctul de vedere, mult mai uşor poţi să faci critici la adresa mediului politic”, a spus ea.

În fine, pornind de la exemplu Gabrielei Firea, sancţionată de CNCD pentru declaraţiile discriminatorii referitoare la familiile fără copii, un tânăr ”deputat” consideră că politicienii care comit discriminări ar trebui să-şi piardă funcţia.

 

Citește și: