Cristian ANDREI
20412 vizualizări 12 aug 2014

Premierul Ponta îl atacă pe un site de socializare pe prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, despre care spun că are un discurs ”cu mesajele lui Băsescu” şi că acesta continuă ”proiectul Băsescu”. Liderul PNL a avut ieri un discurs de prezidenţiabil, la câteva minute după ce a fost confirmat în această calitate de conducerile PDL şi PNL, în care a vorbit despre independenţa justiţiei, despre baroni şi corupţia din actualul Guvern.

”Discursul lui Iohannis - pare scris de Traian Băsescu sau de oamenii lui. Asta am auzit ieri din vocea lui Klaus Iohannis - un discurs cu mesajele lui Băsescu, care continuă proiectul lui Băsescu, venit din partea unui om înconjurat, chiar la masă de la care vorbea, de oamenii lui Băsescu, care vrea să guverneze România cu cei care au produs catastrofa economică din ultimii 10 ani”, apare pe contul premierului de Facebook. 

Prezidenţiabilul PSD susţine că ”devine din ce în ce mai clar” că alegerile prezidenţiale se vor da între cei care au ”reparat dezastrul făcut de Băsescu” şi ”oamenii lui Traian Băsescu”.

Klaus Iohannis a fost acuzat de Antena3 că s-a întâlnit în secret cu preşedintele Traian Băsescu, informaţia fiind dezminţită de liderul PNL.

În schimb, Iohannis a dat în judecată Guvernul Ponta pe care îl acuză că pregăteşte fraudarea alegerilor prezidenţiale printr-un masiv turism electoral.  

Iohannis, după ce Antena 3 l-a acuzat că s-a întâlnit „în secret” cu Băsescu: „Ultima oară m-am întâlnit cu Băsescu în 2008”

După pe postul TV Antena 3 l-a acuzat că s-a întâlnit recent cu Traian Băsescu, la vila acestuia din Cotroceni, candidatul ACL la prezidenţiale, Klaus Iohannis a declarat, marţi, că ultima întâlnire pe care a avut-o cu preşedintele Traian Băsescu a fost "undeva la începutul anului 2008" şi de atunci nu a mai avut contacte cu acesta.

"Nu am fost nici sunat, nici contactat, ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu a fost, dacă bine îmi amintesc, undeva la începutul anului 2008. De atunci, nu ne-am mai întâlnit, nici nu ne-am mai căutat!", a precizat Iohannis, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Klaus Iohannis a dezminţit faptul că s-ar fi întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu atunci când a fost filmată maşina liderului PNL în zona reşedinţei prezidenţiale şi a spus că este vorba "despre de o confuzie regretabilă".

"Aş vrea în mod excepţional să fac o precizare legată de o informaţie: eu nu m-am întâlnit cu preşedintele Traian Băsescu, evenimentul la care a fost fotografiată sau filmată maşina mea a fost un eveniment care a fost în zonă la vila Dante, unde am participat la o întâlnire nepublică, întâlnire de adio pentru vechiul însărcinat cu afaceri al SUA. Este o confuzie regretabilă şi pot să vă spun că atunci când vor avea loc întâlniri de interes public vă voi spune eu acest lucru", le-a spus Iohannis ziariştilor.

El le-a arătat că la acea întâlnire anunţă despre eveniment cel care face invitaţiile, dacă consideră acest lucru.

"Cel care invită anunţă, dacă consideră, dacă nu, nu", a mai spus Iohannis.

Iohannis a mai fost întrebat despre faptul că există informaţii că Traian Băsescu l-ar fi chemat la o întâlnire în acea perioadă.

"Nu. Este falsă informaţia", a răspuns Iohannis. (Mediafax)

 

Citește și: