Sorina Ionaşc
1231 vizualizări 27 apr 2015

Senatorii au dat undă verde noului Cod Fiscal, după o serie de dezbateri tensionate. Liderii PNL au repetat că nu vor vota acest proiect, în primul rând pentru că majorează taxe şi impozite, deşi premierul Victor Ponta a promis că nu se va întâmpla acest lucru.

Senatorul PNL Dincă Marinică, membru în comisia de buget-finanţe, a acuzat guvernul condus de Victor Ponta de un ”copy-paste prost”, spunând că noul Cod Fiscal este ”împotriva românilor”.

”Codul Fiscal este împotriva românilor! Va creşte numărul de taxe, va închide şi mai multe societăţi vor falimenta. Este un copy-paste prost. Nici la capitolul ăsta, Ponta nu a fost în stare să copieze corect, a făcut-o pe bucăţele. Sper să ducă plagiatul până la capăt dacă ar copia toată politica fiscală propusă de PNL. Este un Cod Fiscal mincinos”, a spus, în plen, Dincă Marinică.

El a dat exemplul impozitului pe dividende, despre care premierul a spus că nu va exista, impozitul pe terenul de sub clădiri, continuarea supraccizei la carburanţi, impozitul pe teren şi pe autoturisme.

La rândul lui, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a vorbit în numele grupului PLR-PC, şi a spus că va vota proiecutl de Cod Fiscal, în forma venită la Senat.

”Acest cod fiscal poartă cea mai frumoasă amprentă pe care mi-aş fi dorit-o vreodată, un Cod fiscal liberal”, a spus Tăriceanu.

”Acest proiect de Cod Fiscal nu este altceva decât ce a convenit USL”, le-a transmis senatorul PSD Georgică Severin colegilor de la PNL.

După ce 90 de senatori au votat pentru noul Cod Fiscal, liberalul Puiu Haşotti i-a felicit ”pe cei de la putere pentru mobilizare”.

”Eu nu am votat în niciun fel. S-a spus în repetate rânduri, şi din partea opoziţiei şi din partea puterii, că este 80% un copy-paste. Şi am fost confuz, 80% copy-paste înseamnă plagiat sau nu?”, a spus, la final, Haşotti.

Proiectul de lege va fi înaintat Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

VEZI AICI PROIECTUL DE COD FISCAL

 

Citește și: