18163 vizualizări 3 dec 2012

Cristian Botan, tânărul de 25 de ani care a făcut un site de recrutare pentru angajările de la stat, a fost cooptat de premierul Victor Ponta în echipa guvernamentală, aceeasta fiind surpriza pe care premierul o promisese ieri pe blog.

Botan, care i-a trimis şefului guvernului o scrisoare deschisă cerând transparentizarea activităţii executivului va fi şeful unui proiect prin care site-ul său PublicJob.ro va fi preluat ca pagină oficială de anunţuri privind posturile publice. Potrivit premierului, Botan va lucra la Secretariatul General al Guvernului.

"Primul punct pe care l-am discutat cu primul-ministru a fost despre instituţionalizarea site-ului pe care l-am lansat deja, în sensul ca instituţiile să fie obligate într-un viitor, sperăm noi, foarte apropiat să publice din proprie iniţiativă posturile pe care le au disponibile pe platforma respectivă. Ne limităm în clipa de faţă la instituţii din administraţia publică centrală şi locală şi, concret, la funcţii publice", a explicat Botan.

Ponta a făcut anunţul cooptării lui Botan pe blog, susţinând că ar fi o decizie "fără nimic politic în ea" şi că intenţiona să ţintească "lumea online".

Povestea lui Botan a fost prezentată de ZF, pe 6 septembrie. Doctorandul în ştiinţe administrative, în vârstă de 25 de ani, a lansat proiectul PublicJob.ro în luna martie, cu o investiţie de doar 500 de euro.

"Aceest tânăr sper să rămână şi după ce nu voi mai fi eu premier. Este un tânăr pe care dumneavostră l-aţi prezentat şi care a găsit o soluţie, un soft prin care toate angăjările în sistemul public să fie transparente şi o să-l vedeţi imediat. Nu pot decât să mă amuz pentru că, dincolo de faptul că este un semn important pentru cei care vor să se angajeze în administraţie, pentru ideea de transparenţă, sigur că câţiva nu au ratat ocazia să se facă de râs ieri, cu tot felul de premoniţii. Noi avem şi clovni naţionali care, orice anunţi, simt nevoia să vină să-şi pună un nas roşu, un păr galben şi să râdă lumea de ei", a comentat ulterior Ponta.

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda scrisese ironic, pe blogul său, că mutarea-surpriză în Guvern anunţată de premier este numirea lui Crin Antonescu drept "ministru pentru suspendarea preşedintelui".

Citește și: