25 vizualizări 20 dec 2008

Proaspăt autosuspendat din calitatea de membru al PNL, Cătălin Predoiu, candidat la funcţia de ministru al Justiţiei, a primit, sâmbătă, avizul favorabil al comisiilor juridice ale Parlamentului, obţinând 42 de voturi „pentru” şi 9 „împotrivă”.

În faţa parlamentarilor, el a vorbit despre priorităţile sale, enumerând în acest sens discutarea şi adoptarea cât mai urgentă a Codurilor penal şi de procedură penală, după care să se stabilească competenţele instanţelor şi refacerea corespunzătoare a schemei de personal din sistemul judiciar. „În cele 9 luni de când am fost numit la Ministerul Justiţiei, am constatat că aparatul administrativ trebuie reorganizat pentru a corespunde actualelor funcţii ale ministerului”, a mărturisit Predoiu parlamentarilor, accentuând faptul că, în cadrul MJ, s-au creat noi direcţii cu funcţii foarte importante, respectiv Direcţia de elaborare a actelor normative şi Direcţia de avizare.

El a insistat apoi pe importanţa ridicării monitorizării asupra României, dat fiind că experţii europeni urmăresc cu atenţie lupta anticorupţie din ţara nostră.”"Nu trebuie să cădem însă în păcatul vânătorii de vrăjitoare”, a precizat Predoiu, arătând că drepturile omului trebuie respectate. Înaintea audierii, acesta a declarat presei că s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL al filialei Buzău, fiind „surprins” de atacurile dure ale unor colegi de partid. Ela explicat că adoptarea Codurilor în Parlament şi ridicarea monitorizării sunt singurele motive care l-au determinat să accepte propunerea de a fi în continuare ministru.

Citeşte şi:

Ministrul Udrea, la lecţia de geografie: “Avem litoralul, ăăă, avem ape, avem munţi, avem râurile din interior…”

Ionuţ Bazac: „Sunt onorat să fiu ministrul Ferrari, am să fac reformă în sănătate tot aşa cum a făcut Ferrari sporirea vitezei: apăsând pe acceleraţie”

Planurile omului lui Mazăre pentru Mediu: Nicolae Nemirschi vrea „nuanţarea” taxei de mediu şi preluarea pădurilor de la Agricultură

Ecaterina Andronescu va amenda legea salarizării pentru profesorii universitari

Miniştrii nominalizaţi au fost audiaţi de Parlament

Citește și: