Cristina ANDREI
2596 vizualizări 23 iul 2016

Ponta a scris pe contul său de socializare un mesaj pentru victimele atacului de la München, unde a ţinut să sublinieze că, dincolo de empatia pe care o resimte faţă de cei care au asistat la asemenea evenimente violente, situaţia din Germania confirmă că civilizaţia europeană începe un nou tip de luptă.

„Acum am văzut tragedia din Germania Dincolo de compasiunea şi solidaritatea cu victimele ororilor din această seară de la München, îmi confirmă că suntem într-un nou război, de alt tip, dar la fel de periculos!”, a completat fostul premier o postare în care vorbea chiar despre frica prin care teroriştii încearcă să paralizeze Europa.

„Dacă frica ne va domina, înseamnă că au câştigat teroriştii. Voi merge în vacanţă cu familia în Turcia. Voi merge cu plăcere în Franţa (unde este stare de urgenţă, ca şi în Turcia, de mai multe luni). Voi merge la Bruxelles!”, scria Victor Ponta cu referire la evenimentele care au avut loc pe continent în ultima săptămână.

Acesta a arătat că arma teroriştilor este chiar frica „nu doar cei de la ISIS, avem şi noi în România 'teroriştii' noştri de alt tip, dar la fel de fanatici şi răi”, şi că oamenii nu trebuie să cedeze în faţa ameninţării. Totuşi, „prudenţa este un semn de inteligenţă”, a conchis fostul prim ministru.

Citește și: