Sorina Ionaşc
146 vizualizări 29 iun 2015

Comisia de control asupra activităţii Serviciului de Informaţii Externe (SIE) îl va audia marţi, de la ora 11:00, pe Mihai Răzvan Ungureanu, propus de preşedintele Klaus Iohannis la conducerea SIE.

Ultimul cuvânt îl vor avea deputaţii şi senatorii, care se vor pronunţa prin vot, în plen reunit, de la ora 17:00, tot marţi.

PSD încearcă să tergiverseze acest vot, având în vedere că UNPR a anunţat că vor vota pentru numirea lui MRU la SIE, în timp ce social-democraţii resping nominalizarea făcute de Iohannis, spunând că este ilegală.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercurea trecută, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

Conform prevederilor constituţionale, Klaus Iohannis "i-a înştiinţat, printr-o scrisoare oficială, pe preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare, urmând ca Parlamentul să adopte o hotărâre în acest sens", precizează sursa citată.

Citește și: