Ana Petrescu
1919 vizualizări 31 ian 2019

„De când au venit la guvernare, socialiştii grupaţi în PSD şi ALDE promovează o politică anti-naţională de distrugere a sectorului privat, de descurajare a exporturilor şi încurajare a importurilor! Declaraţia prim-ministrului Viorica Dăncilă privind adoptarea monedei EURO în 2024 denotă în primul rând o gravă lipsă de patriotism. Acest lucru nu este posibil, dar nu este nici oportun! În condiţiile existenţei unui decalaj semnificativ între importuri şi exporturi, Dreapta Liberală a cerut în mai multe rânduri BNR să nu mai intervină pe piaţă pentru menţinerea unui curs de schimb artificial, care să prăbuşească exporturile şi să facă România tot mai dependentă de importuri şi împrumuturi externe”, a afirmat, joi, Viorel Catamară.

Acesta a adăugat că partidul său susţine necondiţionat sectorul privat şi exporturile, chestiuni care fac parte din strategia de securitate naţională.

 

„Cu riscul de a supără pe unii, Dreapta Liberală consideră că susţinerea necondiţionată a sectorului privat şi în primul rând a exporturilor (inclusiv printr-un leu mai slab) este o componentă a strategiei de securitate naţională. O guvernare incompetentă şi iresponsabilă, bazată exclusiv pe măsuri populiste decuplate de realităţile economice şi sociale din ţara, care-şi decimează constant capitalul autohton şi producţia naţională reprezintă tot mai mult un atentat la siguranţa şi securitatea ţării, iar singura modalitate de evitare a unei catastrofe o reprezintă acceptarea capitalismului ca sursă de progres şi bunăstare clădită pe o temelie solidă şi sănătoasă”, a conchis preşedintele Dreptei Liberale.

 

Reacţia lui Cataramă vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că Guvernul îşi asumă adoptarea monedei euro de către România până în 2024. Executivul va transmite Comisiei Europene, în perioada următoare, documentele privind planul naţional de adoptare a monedei şi raportul de fundamentare al acestuia.

Şeful Executivului a adăugat că România va intra în mecanismul european al ratelor de schimb, fiind prima etapă în aderarea la zona euro.

Citește și: