Liliana RUSE
Raul FLOREA
202 vizualizări 21 mar 2011

Adriean Videanu şi Sorin Frunzăverde, doi dintre susţinătorii lui Vasile Blaga în PDL, au propus, luni, la şedinţa Biroului Permanent Naţional, amânarea alegerilor pentru conducerea partidului, programate în luna mai. Conform unor surse din PDL, discuţia a pornit de la situaţia lui Bogdan Cantaragiu, demis de către filiala Sector 1 de la conducerea organizaţiei, după ce deputatul şi-a declarat sprijinul pentru candidatura lui Blaga. Motivul oficial pentru care filiala cere excluderea lui Cantaragiu este că acesta ar aduce prejudicii de imagine partidului din cauza implicării lui dosarul deputatului Dan Păsat.

Elena Udrea, şefa organizaţiei de Bucureşti, a venit la şedinţă hotărâtă să obţină excluderea lui Cantaragiu din partid. "Organizaţia Sector 1 nu îl mai vrea. Nu putem să ne amestecăm noi, dacă asta este dorinţa organizaţiei", ar fi spus Udrea. "Elena, organizaţia îl vroia acum două săptămâni", i-a replicat vicepreşedintele Cristian Boureanu, şi el un apropiat al lui Blaga.

"O să avem probleme şi în alte judeţe"

Şi secretarul general al partidului a lăsat să se înţeleagă că prigoana împotriva oamenilor săi e declanşată de la centru. "Trebuie să oprim lucrurile astea, altfel o să ajungem să avem probleme şi în alte judeţe", a spus Blaga.

Emil Boc, celelălat pretendent la şefia PDL, a încercat timid să îi ţină partea Elenei Udrea, spunând că nu există o procedură statutară prin care conducerea centrală să intervină în decizia unei organizaţii.

Profitând de discuţiile aprinse, Videanu a aruncat nada: "Observ că nu suntem pregătiţi pentru un congres cu alegeri corecte. Riscăm să săpăm tranşee între noi", ar fi spus prim-vicele PDL. Ideea a fost reluată şi de Sorin Frunzăverde, însă cei din tabăra lui Boc nu au muşcat momeala, iar propunerea nici măcar nu a ajuns să fie votată.


Conflictele din filiale mocnesc până în mai

Scandalul a fost stins o dată cu intervenţia lui Boureanu, care a propus amânarea tranşării conflictelor din filiale până după congresul din mai, astfel încât să nu mai existe suspiciuni cu privire la implicări de la centru în luptele din teritoriu.

În ceea ce-l priveşte pe Cantaragiu, acesta spune că va rămâne şef al filialei Sector 1. "Nu demisionez. Nu am nicio vină în dosarul Păsat. Voi încerca să ajung la un numitor comun cu organizaţia. Voi face toate demersurile necesare pentru a stinge acest pseudoconflict şi a conduce mai departe împreună cu colegii mei organizaţia", a declarat Bogdan Cantaragiu pentru gândul.

Citește și: