Adriana Stanca
6170 vizualizări 14 dec 2014

Primul ministru nou al Guvernului Ponta IV confirmat este Sorin Cîmpeanu, din partea PC, partid din care încă nu face parte. Acesta a declarat că sunt foarte multe lucruri de făcut în ceea ce priveşte accesul la educaţie, simplificarea curriculei, modernizarea evaluării şi dezvoltarea învăţământului profesional. În ceea ce priveşte învăţământul superior, Câmpeanu a spus că se va concentra pe consolidarea autonomiei universităţilor şi legăturii dintre mediul universitar şi piaţa muncii.

Sorin Cîmpeanu s-a născut pe 18 aprilie 1968, la Bucureşti. Este licenţiat în Inginerie Civilă – specializarea Îmbunătăţiri funciare, iar în anul 2000 a obţinut titlul de doctor în Agronomie – Ştiinţe agricole şi silvice.

Începând din anul 1992 a fost, pe rând, preparator, asistent, lector şi conferenţiar la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti - Facultatea de Îmbunătăţtiri Funciare şi Ingineria Mediului.

Cîmpeanu este membru fondator al Centrului de Excelenţă în Cercetare în domeniul Biotehnologiilor – BIOTEHNOL şi face parte din Consiliul de Administraţie al Administraţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare – ANIF.

De asemenea, este membru al Comitetului Internaţional Hidrologic Român (CIHR), al Federaţiei pentru Dezvoltare Rurală din România (FDR), al Centrului de Excelenţă în Cercetare şi Inginerie Rurală şi Protecţia Mediului (CEXIRPM), precum şi al Societăţii Naţionale pentru Ştiinţa Solului.

A publicat, de-a lungul timpului, 82 de articole ştiinţifice, precum şi 11 cărţi de specialitate şi manuale universitare.

În anul 2002, Sorin Cîmpeanu a primit premiul naţional „In Hoc Signo Vinces”, acordat pentru întreaga activitate de cercetare, din partea Consiliului Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior.

A mai fost recompensat cu medalia „Meritul pentru Învăţământ”, acordată în anul 2004 de către Preşedinţia României.

Citește și: