Petriana Condrut
Andrei Luca POPESCU
28474 vizualizări 30 mar 2016

Procurorii DNA au reţinut-o pentru 24 de ore pe Olguţa Vasilescu şi i-au pus sub control judiciar pe Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, acuzat de complicitate la luare de mită, şi pe Elena Daniela Popescu, reprezentanta unei asociaţii non-profit, acuzată de complicitate la luare de mită.

Procurorii DNA arată că în 2012, în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, mai mulţi oameni de afaceri ar fi fost determinaţi personal sau prin intermediari de Olguţa Vasilescu, care candida la Primărie din partea PSD, să facă diferite sponsorizări. Vasilescu şi-ar fi folosit influenţa de vicepreşedinte PSD Craiova asupra oamenilor de afaceri, susţine DNA.

„Donaţiile” respective, estimate la 135.907 euro, au fost făcute sub formă de materiale electorale sau plăţi pentru organizarea unor spectacole de campanie pentru Vasilescu, mai arată DNA.

În 2014, Olguţa Vasilescu ar fi primit de la mai mulţi oameni de afaceri, pentru şi printr-o asociaţie non-profit, suma totală de 544.209 lei, mai arată procurorii. Banii ar fi fost solicitaţi oamenilor de afaceri care aveau contracte în derulare cu Primăria Craiova, sub formă de sponsorizări pentru asociaţia respectivă, reprezentată de Elena Daniela Popescu, pentru reabilitarea faţadelor unor clădiri din Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitările primarului, pentru a nu întâmpina probleme în desfăşurarea contractelor, a plăţilor şi a recepţionării lucrărilor pe care le aveau cu Primăria, conform procurorilor.

Procurorii consideră că Olguţa Vasilescu a beneficiat şi de avantaje nepatrimoniale de pe urma acestor activităţi, adică „acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spaţiul public într-o emisiune televizată din data de 2 martie 2016”, mai susţine DNA.

Lia Olguţa Vasilescu a ajuns miercuri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie din Capitală, însoţită de avocatul ei. La intrarea în sediul instituţiei, Olguţa Vasilescu a declarat că nu ştie motivul pentru care a fost chemată.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că aceasta este citată într-un dosar de corupţie în care are calitatea de suspect.

Lia Olguţa Vasilescu a fost validată în data de 17 februarie, în cadrul Biroului Permanent Naţional al PSD, ca fiind candidatul partidului pentru un nou mandat de primar al oraşului Craiova.

Citește și: