Departamentul Politic
2512 vizualizări 17 dec 2018

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, că, prin discursul de la Consiliul Naţional al PSD, Liviu Dragnea a dovada celei mai dure poziţii anti-europene, prin care a declarat practic război tuturor partenerilor României din cadrul Uniunii Europene şi NATO.

”Liviu Dragnea a pierdut orice contact cu realitatea şi a ţinut să o demonstreze astăzi întregii ţări din cadrul reuniunii PSD. E stupefiant modul în care acest personaj crede că poate să aşeze întreg statul român la cheremul său, identificând cu insistenţă întrega Românie cu Partidul. Pentru cei care mai aveau vreun dubiu, Liviu Dragnea a făcut dovada celei mai dure poziţii anti-europene printr-un discurs autocratic, prin care practic, a declarat război tuturor partenerilor României din cadrul Uniunii Europene şi NATO,” avertizează Ludovic Orban într-un comunicat de presă remis Mediafax.

Liderul PNL îl crede pe Dragnea capabil de orice ticăloşie împotriva României doar pentru a-şi servi propriul interes.

”Am urmărit profund îngrijorat delirul unui dictator nebun, capabil să condamne România la cea mai întunecată perioadă a sa. Acest individ a lansat atacuri împotriva tuturor instituţiilor care nu se află sub controlul său politic, printr-un urlet de disperare venit parcă din cavernele regimului totalitar, prin cel mai agresiv şi mai ticălos discurs antidemocratic şi antieuropean de la aderarea României la UE. Liviu Dragnea este inamicul public numărul 1 al oricărui român care îşi doreşte să trăiască într-o ţară civilizată, bazată pe respectarea legii şi pe justa recompensare a muncii sale. Acest individ este capabil de orice nenorocire şi ticăloşie împotriva intereselor fireşti ale României doar pentru a-şi servi propriul interes.”

Ludovic Orban apreciază că plângerea PSD pentru înaltă trădare împotriva preşedintelui Klaus Iohannis nu va avea succes, dar e un mesaj parşiv şi înfiorător.

”Atacul lansat la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, lipsit de raţiune şi argument, este un semnal înfiorător dat tuturor celor care privesc spre România. Concretizarea unui demers precum cel propus de Liviu Dragnea în cazul şefului statului este o iluzie, însă este un mesaj extrem de parşiv la adresa oricărui român care are curajul să i se opună proiectului de dominaţie al lui Liviu Dragnea,” consideră Orban, care face apel la parlamentarii PSD şi ALDE să voteze moţiunea de cenzură împotriva guvernului.

”Fac un apel la responsabilitate către toţi cei care fac parte în acest moment din coaliţia PSD-ALDE să ia distanţă în cel mai scurt timp de Liviu Dragnea. Delimitarea de acest personaj, căruia i-a fost întunecată raţiunea, este în propriul interes al celor care sunt astăzi lideri ai PSD şi ALDE. Fac un apel către parlamentarii PSD şi ALDE să realizeze faptul că tot ceea ce a perorat Liviu Dragnea este cel mai puternic argument pentru a vota moţiunea de cenzură ca unic instrument democratic şi constituţional prin care poate fi oprit acest dezaxat care vrea să dea foc României,” concluzionează Orban.

Şi preşedintele PMP a reacţionat la discursul lui Liviu Dragnea din şedinţa Consiliului Naţional PSD, pe care îl consideră expresia unei paranoia de care suferă ”banditul de la Gratia”.

”Paranoicul de la Gratia. Pe de o parte, nonconflictuala Vasilica cere unitate în cele şase luni. Pe altă parte, banditul de la Gratia vrea suspendarea preşedintelui Iohannis. Drogaţi, bani de la Soros, colegi trădători, sabotori printre funcţionari... E clar: ori îi găsim un loc la Bălăceanca, ori la Rahova”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Liderul USR Dan Barna i-a cerut din nou preşedintelui Klaus Iohannis să participe la toate şedinţele de guvern, pentru a împiedica Coaliţia PSD-ALDE să adopte ordonanţa de urgenţă privind aministia şi graţierea, aşa cum i s-a cerut premierului în şedinţa Consiliului Naţional PSD.

”Liviu Dragnea a cerut astăzi Guvernului să adopte ordonanţa de urgenţă privind amnistia şi graţierea până pe 15 ianuarie. Dacă acest lucru se va întâmpla, îl avertizez pe Liviu Dragnea că PSD va arunca România către o adevărată revoluţie. În urmă cu trei zile, am avut prima şi ultima tentativă de a obţine nişte garanţii de la premierul Dăncilă că nu va da o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere. Am cerut întâlnirea pentru a-i vorbi direct despre catastrofa pe care PSD o pregateşte şi a-i da personal, în mână, argumentele. Atât doamna prim-ministru, cât şi ministrul Justiţiei ne-au asigurat că nu intenţionează să dea o astfel de ordonanţă. Ne-au asigurat ferm, privindu-ne în ochi. Este limpede acum că atât doamna Dăncilă, cât şi domnul Toader au minţit. Că ne-au minţit pe noi, de la USR, este mai puţin important. Că au minţit o ţară întreagă este mult mai grav. Este inadmisibil. Că vor da ordonanţa de urgenţă pentru a-i scăpa de puşcărie pe Dragnea şi Tăriceanu în primele săptămâni de la preluarea Preşedinţiei UE este o umilinţă uriaşă pentru România şi va avea consecinţe imprevizibile asupra viitorului nostru european,” avertizează Dan Barna.

Şi el le-a cerut deputaţilor şi senatorilor să uite pentru o zi că sunt politicieni şi să voteze moţiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă.

”Să uite de calcule, de aranjamente şi de combinaţii. Această moţiune este ultima şansă de a înlătura guvernul Dăncilă înainte ca Liviu Dragnea să ne împingă în afara Europei. Reiau apelul pe care l-am făcut preşedintelui Iohannis, de a participa la toate şedinţele de guvern în care ar putea fi adoptată această ordonanţă. Dacă e nevoie să participe la toate şedinţele de guvern, atunci îi cer preşedintelui să facă asta. Trebuie luate toate măsurile constituţionale pentru a împiedica adoptarea acestei ordonanţe. Dacă moţiunea nu va trece, dacă guvernul Dăncilă reuşeşte totuşi să dea ordonanţa de urgenţă, atât eu, cât şi colegii mei din USR vom fi în Bucureşti, în stradă, aşa cum am fost şi la OUG 13 şi pe 10 august. Vom ieşi în toată ţara şi vom sta în stradă până când guvernul PSD va cădea. Nu vom ceda nici în faţa frigului, nici a gazelor lacrimogene. Vom protesta paşnic până când România îi va înlătura de la putere pe Liviu Dragnea şi regimul corupt, mincinos şi iresponsabil pe care acesta l-a instaurat”, anunţă liderul USR.

 

Citește și: