429 vizualizări 3 iul 2018

Senatorii USR, PNL şi PMP au revenit, după câteva minutei, în sală, când au realizat că absenţa lor nu ar fi cauzat lipsa cvorumului. La scurt timp după revenirea acestor în plen, senatorul PSD, Adrian Ţuţuianu, care prezidează şedinţa de marţi a plenului a anunţat că sunt 73 de senatori prezenţi, astfel încât lucrările pot continua. Aleşii USR, reîntorşi în sală s-au poziţionat în faţa tribunei plenului şi ţin un banner mare cu mesajul "Fără penali".

“Pentru a se consemna avem 113 semnături sunt prezenţi 73 de membri ai Senatului, prin urmare lucrările se pot desfăşura”,a afirmat Adrian Ţuţuianu.

Comisia special pentru legile justiţiei a dat, luni, raport de admitere proiectului de lege care aduce modificări Codului penal. Raportul va fi votat marţi, în plenul Senatului, prim for sesizat pentru iniţiativa legislativă. Comisia a aprobat mai multe modificări la Codul penal, printre care redefinirea grupului infracţional organizat.

Tot luni, Comisia Iordache a eliminat complet articolul referitor la neglijenţa în serviciu comisă de funcţionarul public şi a adoptat propunerea PSD prin care se introduce un prag pentru abuzul în serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie, însemnând 1.900 de lei.

Citește și: