Clarice DINU
9982 vizualizări 14 feb 2013

Primarul Sorin Oprescu susţine că nu este de acord ca taxiurile din Ilfov să opereze permanent în Bucureşti, acuzând că ce s-a întâmplat până acum a fost "un abuz din partea organului legislativ trecut".

Citeşte şi O femeie a căzut de la etajul 17 al Hotelului Intercontinental - UPDATE


"Primăria Capitalei nu este de acord ca un număr de taxiuri din Ilfov să opereze permanent în Bucureşti", a declarat astăzi Oprescu. El a precizat este vorba de 1.600 de astfel de taxiuri, care au creat "o concurenţă neloială".

Primarul Oprescu a declarat că operarea taxiurilor din Ilfov în Bucureşti e prevăzută în legea taximetriei aflată la Parlament. El a declarat că i-a convins pe parlamentari să retragă de pe ordinea de zi modificarea legii. Primăria Capitalei a trimis mai multe amendamente pentru lege, dar niciunul dintre acestea nu a fost luat în seamă.

”Era un abuz din partea organului legislativ, care interfera cu autoritatea locală într-o problemă care ţine exclusiv de decizia administrativă locală. Mai mult decât atât, din cauza acestei prevederi se putea realiza o concurenţă neloială celor care îşi desfăşoară activitatea în localitatea in care sunt autorizaţi”, a spus primarul.

Sorin Oprescu a spus că din 2010 Primăria Capitalei nu a mai eliberat nicio autorizaţie de taxi, iar în momentul de faţă sunt circa 8.500 de autorizaţii valabile.

„Există un număr mare de bucureşteni, care, acum pe  perioada de criză, neavând altă sursă de venit, îşi doresc să presteze activitatea de taximetrie. Şi când spun asta mă refer la persoane deţinătoare de atestate. Şi eu nu pot să-i ajut, pentru că respect prevederile legii. Şi cum s-ar fi uitat oamenii ăştia la mine, dacă eu nu mă opuneam modificarii greşite a legii taximetriei, care mă obliga pe mine, Primarul General al Municipiului Bucureşti să autorizez taximetriştii din Ilfov, să vină să lucreze în Bucureşti?”, şi-a justificat Oprescu intervenţia pentru legea taximetriei.

Primarul a declarat că în Ilfov există multe localităţi care eliberează mai multe autorizaţii decât este legal. ”Există o localitate cu circa 7.000 de locuitori, ai cărei reprezentanţi au dat 192 de autorizaţii, când legea îi obligăsă dea fix 28 de autorizaţii”, a precizat Oprescu.

Primarul Capitalei a spus că unul dintre amendamentele propuse de el era modificarea articolului 20, alineatul 7. „Am solicitrat scoaterea din conţinutul prevederii a cuvântului “permanent” care împiedica practic organele de poliţie să ia măsuri împotriva celor care operau ilegal în alta localitate decât cea care i-a autorizat”, a spus Sorin Oprescu.

Dispeceratele să nu mai stabilească preţul

Primarul a precizat că o altă problemă pe care a semnalat-o parlamentarilor ce urmau să dezbată legea a fost  cea a tarifului.

„Actuala lege nu-i permite taximetristului independent să vină să-si spuna părerea asupra unui preţ, să lucreze pe tariful lui. Ci îl obligă să se ducă la dispecerat, să ia preţul pe care îl stabileşte dispeceratul”, a declarat Oprescu.

El a precizat că prin actuala legea taximetriei limita maximă pentru tariful taxiurilor este stabilit de consilierii generali.

„Legile ţării nu permit autorităţilor locale să stabilească tariful minimal, din cauza că ar afecta libera concurenţă”, a spus Oprescu, care a declarat că nu e de acord cu stabilirea tarifului minim din cauză că acest lucru ar afecta consumatorul de rând.

„Având în vedere perioada de criză în care ne aflăm, în care sunt afectate atât veniturile cetăţenilor, cât şi încasările taximetriştilor, iar eu sunt primarul tuturor bucureştenilor, trebuie să dăm o soluţie care să menţină calitatea şi siguranta serviciului, dar să nu afecteze bugetul călătorilor. Obligaţia Primăriei este protecţia consumatorului, respectiv a cetăţenilor împotriva abuzurilor, stabilind tariful maximal”, a spus Oprescu.

El a arătat că unele  dintre dispeceratele de taxi au încercat să mărească tariful, cum a fost cazul dispeceratului Cobălcescu care a  cerut 1,7 lei.

„Primăria a aprobat. A urmat migrarea tuturor călătorilor către companiile mai ieftine. Taximetriştii afiliaţi către acest dispecerat au plecat şi ei la cei cu preţurile mai mici”, a spus Oprescu.

Taximetriştii: Oprescu are interese să ia tot transportul până la Bacău

Contactaţi de Gândul, reprezentanţii taximitriştilor spun că Sorin Oprescu nu a oprit nicio lege şi că de fapt că primarul are propriile interese.

„Primarul Oprescu are împreună cu directorul care se ocupă de transport din primărie, Ion Dedu, o lege prin care vor să ioa tot transportul până la Bacău. Au început cu Ilfovul. Cu acest lucru nicio federaţie nu va fi de acord. El a băgat tot transportul din Bucureşti în Ilfov, dar invers nu e posibil. La Aeroportul Otopeni, care e în Ilfov sunt mai multe taxiuri din Bucureşti decât din Ilfov”, a declarat Mihai Ghişa, preşedintele Asociaţiei Profesionale a a Transportatorilor în regim de Taxi şi Inchiriere(APTTI) şi patronul Companiei Pelican.

„ Noi cu toate asociaţiile şi federaţiile am avut o discuţie cu parlamentarii pe care i-am rugat să introducă amendamentul prin care sp fie prevăzut în lege ca 1600 de taxiuri din Ilfov să opereze în Bucureşti. Oprescu l-a trimis pe Dedu în Parlament şi l-a pus să spună că Primăria Capitalei să stabilească ca numărul taxiurilor din Ilfov din Bucureşti să fie de maximum 1600.Şi mai mult a pus în lege o prevedere prin care Primăria Capitalei să controleze primăriile din Ilfov la modul cum dau autorizaţiile!”, a mai spus Mihai Ghişa.

El a precizat că taximetriştii vor ieşi din nou în stradă dacă legea modificată de Oprescu va trece de Parlament. ”Vom face Marşul Disperării, plecăm la Bruxelles. Nu ştiu care sunt interesele lui Oprescu, dar ştiu că toată lumea vorbeşte că subalternii lui Oprescu au taxiuri la înţelegere cu firmele de taxi”, a mai spus Ghişă.

Cristian Lăzărescu, vicepreşedintele APTTI) îi transmite lui Sorin Oprescu să-şi verifice subalternii care au de fapt firme de taxi.” Să-şi verifice subalternii că în 2010 a semnat cu mâna lui autorizaţii de taxi fără licitaţie”, a spus Lăzărescu. Acesta a spus că taximetriştii cer liberalizarea numărului de autorizaţii de taxi. ”Ilfovul este rezultattul mafiei din Bucureşti, cu autorizaţii fictive care se vând pe piaţa neagră cu 5.000-7.000 euro bucata. Oprescu spune că o comună din Ilfov a dat cu o sută de autorizaţii mai mult faţă de cât era legal, dar el care a dat 10.000 de autorizaţii în 2010, când maximul era de 8.000. Ei vor ca taximetriştii din Ilfov să închirieze de fapt autorizaţii de la firmele din Bucureşti. Miza este de 400.000-500.000 de euro/ lună garantaţi de cei 1.600 de taximetrişti din Ilfov”, a spus Cristian Lăzărescu.

 

 

 

Citește și: