Teodor Bobei
97 vizualizări 22 oct 2019

„În ceea ce priveşte ordonanţele de urgenţă şi angajarea răspunderii, eu vă spun din capul locului că ceea ce am detestat la foarte multe guverne în ultima vreme a fsot abuzul de ordonanţte de urgenţă, care au fsot date pe bandă rulantă, fără nicio dezbatere publică, care au căzut pe capul românilor ca o năpastă, fără niciun fel de dialog şi fără niciun fel de dezbatere. Intenţia mea este să limitez la maximum posibil ordonanţele de urgenţă. În ceea ce priveşte asumarea răspunderii ea nu poate fi făcută decât pe proiecte legislative care nu pot fi emise prin ordonanţte de urgenţă şi pentru care există în mod evident un acord din partea partenerilor care asigură votul de învestitură”, a declarat, Ludovic Orban, marţi, după negocierile cu USR.

El a precizat că exclude emiterea de ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei ca urmare a rezultatului referendumului.

„Ordonanţe de urgenţă în domeniul Justiţiei nu se pot da. În momentul în care nu reusim prin procedura de urgenţă în Parlament să corectăm legea, normal că trebuie schimbată şi este un domeniu în care este necesar să adoptăm legea chiar şi prin asumarea răspunderii. Cetăţenii români au decis la referendum că nu se pot da OUG pe Justiţie”.

Premierul desemnat Ludovic Orban a avut, marţi, a doua rundă de negocieri cu PMP, ALDE, UDMR şi USR, pentru susţinerea Guvernului PMP.

Miercuri, la prânz, urmează noi consultări cu Pro România.

 

 

 

Citește și: