356 vizualizări 13 nov 2019

”Practic am schimbat doi consuli, de la Milano şi Shanghai. De asemenea e în pregătire consulul general de la New York, dl. Dancu (Radu Cătălin Dancu - n.r.), care e un personaj foarte pitoresc. Încercăm să trimitem diplomaţi de carieră, care să reprezinte cu adevărat interesele României şi nu plasamente de ultima oră a unor oameni, clienţi politici ai guvernului, pentru că toate astea s-au făcut practic după începerea procedurii moţiunii de cenzură, ştiind că e posibil să cadă guvernul”, a declarat la Digi24 Ludovic Orban.

El a mai spus că doreşte blocarea instalării ”clientelei pesediste” în instituţiile publice.

”De altfel, am oprit aproape toate concursurile, pentru că în toate instituţiile publice ei au dat drumul la consursuri. Când a demarat procedura moţiunii de cenzură ei au dat drumul la concursuri ca să-şi plaseze clientela. Concursuri... Simulacru de concursuri, cu un singur candidat pe post. Au vrut să ocupe toate funcţiile de conducere şi de execuţie vacante, ca atunci când venim noi să ne trezim cu toată clientela pesedistă băgată pe uşa din dos”, a adăugat Orban.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a declarat, miercuri, referitor la abrogarea numirii lui Nelu Barbu în funcţia de consul la Shanghai, că Hotărârea de guvern nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu fost încă preluată de acesta.”Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a mai spus el.

”Hotărârea de guvern respectivă nu a produs efecte juridice, iar misiunea nu a fost preluată de persoana respectivă. Asta este soarta purtătorilor de cuvânt”, a declarat şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, care are în coordonare şi activitatea de comunicare a Executivului.

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre pentru abrogarea deciziei de numire a lui Nelu Barbu în funcţia de consul la Shanghai.

Pe 14 octombrie, fostul purtător de cuvânt al Guvernului Nelu Barbu, fusese numit, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă în funcţia de consul la Shanghai.

Citește și: