Alexandru Costea
158 vizualizări 7 nov 2019

"Asta va depinde de preşedinţii celor două Camere. Cred că se poate stabili în cursul zilei de luni audierea. Nu reprezintă o problemă. Dacă se face audierea luni va fi înainte de audierea cel puţin din comisia de specialitate a Parlamentului European, care din câte ştiu este programată pentru data de 14 noiembrie. Dacă se face luni e foarte bine", a declarat, joi, Ludovic Orban, întrebat dacă Guvernul a trimis propunerea de comisar european către Parlament şi dacă va fi audiată înainte sau după audierea din Parlamentul European.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre susţinerea în Parlamentul European a Adinei Vălean, candidat pentru un mandat de comisar european.

Preşedintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen a acceptat-o miercuri pe Adina Vălean pentru a prelua funcţia de comisar european pentru Transporturi, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al echipei de tranziţie a Executivului UE.

Eurodeputatul PNL Gheorghe Falcă a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că persoana nominalizată de România pentru funcţia de comisar european va fi audiată în Comisia de Transporturi a Parlamentului European în şedinţa din 14 noiembrie.

Citește și: