Gandul.info
Cătălina Mănoiu
386 vizualizări 19 feb 2018

„Aş vrea să îmi exprim dezamăgirea că ministrul Justiţiei în declaraţia de presă a arătat că nu cunoaşte legea. Ministrul Justiţiei nu depune niciun raport în plenul Parlamentului. Ministrul Justiţiei, după depunerea raportului Parchetului de pe lângă ÎCCJ şi a raportului DNA, care trebuie depus în ultima săptămână din februarie, la CSM şi la ministrul Justiţiei. Repet, rapoartele le depune Parchetul de pe lângă ICCJ şi DNA, nicidecum DIICOT, aşa cum a afirmat domnul ministru Toader. Se vede că domnul ministru Toader se referă la o viitoare reglementare, nicidecum la reglementarea actuală. Ministrul Justiţiei prezintă în faţa Parlamentului concluziile asupra acestui raport”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că până acum ministrul Justiţiei nu s-a prezentat în plenul Parlamentului, ci doar înainta documentele Birourilor permanente, acestea nefiind dezbătute în plen.

„Simţim că există o anumită tropăială la nivelul conducerii, un tropăit la nivelul conducerii camerelor, respectiv în cabinetele lui Dragnea şi Tăriceanu privitor la încercarea de a-i forţa cumva mâna ministrului justiţiei printr-o cale parlamentară”, a spus Orban.

PNL nu va susţine nicio implicare a Parlamentului în ceea ce priveşte procedurile constituţionale care sunt „strict” la dispoziţia ministrului Justiţiei, a precizat Orban.

„Ceea ce am hotărât noi este că PNL nu va sprijini nicio implicare a Parlamentului în ceea ce priveşte procedurile constituţionale şi legale care sunt strict la dispoziţia ministrului Justiţiei, la dispoziţia CSM, a Inspecţiei Judiciare. Există instituţii ale statului român care sunt mandatate prin Constituţie şi prin lege să se ocupe de toate chestiunile acestea”, a adăugat Orban.

Citește și: