Diana Grigore
394 vizualizări 21 mar 2019

„Partidul Popular European a luat decizia de a suspenda FIDEZS din PPE pentru derapajele de la democraţie şi pentru nerespectarea valorilor şi principiilor care stau la baza PPE şi UE. FIDEZS a primit un termen de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public şi în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria. Noi ca PPE am început să facem curat în formaţiunea noastră politică la nivel european şi aşteptăm acelaşi lucru să îl facă şi alte formaţiuni de la nivelul UE, respectiv formaţiunea ALDE şi formaţiunea social-democrată de la nivel european. Dacă vor să facă curaţenie trebuie să facă acelaşi lucru cu două partide din România care fac acelaşi lucru pe care l-a făcut FIDEZS”, a declarat Ludovic Orban, joi la Sibiu.

Liderul PNL a adăugat că PSD şi ALDE nu vor mai face parte pentru mult timp din formaţiunile europene.

„Pe drumul pe care au pornit PSD şi ALDE vor avea o viaţă extrem de scurtă în familiile lor politice. Oricum astăzi un număr tot mai mare de partide din familia politică europeană din care fac parte se pronunţă pentru excluderea lor. Ăsta este rezultatul unui comportament antieuropean”, a conchis Orban.

Partidul Popular European a decis, miercuri, seară suspendarea formaţiunii de guvernământ din Ungaria, Fidesz, condusă de premierul Viktor Orban, a anunţat preşedintele PPE, Joseph Daul.

Decizia a fost luată de Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi „pentru” şi 3 voturi „împotrivă”, în cadrul unui vot secret.

În replică, Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Fidesz a decis în mod unilateral să îşi suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European (PPE), informează MTI.

Foto: Hepta

Citește și: