Diana Grigore
1633 vizualizări 28 mai 2019

„Românii în majoritate zdrobitoare nu mai vor ca la putere să fie PSD. Scăpaţi-ne de ei a fost unul dintre cele mai importante mesaje pe care le-am primit în această campanie. Din acest motiv PNL va face toate demersurile constituţionale, legale, posibile pentru a pune punct acestei guvernări. Repetăm solicitarea noastră către guvern, daţi-vă demisia. Nu mai aveţi nici o legitimitate să vă cramponaţi de guvernare, românii nu vă mai vor în fruntea României. În cazul în care guvernul nu îşi va da demisia PNL va depune până la sfârşitul sesiunii parlamentare o moţiune de cenzură împotriva acestui guvern”, a declarat Ludovic Orban după şedinţa Bex al PNL.

El a mai spus că românii nu mai acceptă „să fie conduşi de indivizi care folosesc puterea pentru interesul personal”, care comit abuzuri în exercitarea puterii sau care săvârşesc acte de corupţie.

„Chiar dacă Dragnea nu mai este liderul PSD, PNL continuă lupta pe toate fronturile cu PSD şi mai ales cu felul de a face politică al PSD, ca să îi spunem aşa cu pesedismul, nu a fost retezat decât un cap al balaurului, PSD în continuare este un pericol pentru democraţia românească şi un pericol pentru destinul euro-atlantic al României”, a adăugat liderul PNL.

La rândul său, Rareş Bogdan a anunţat depunerea unei plângeri penale pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu.

„Nu au nici o scuză pentru blocarea votului şi revenim cu solicitarea de demisie imediată a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, anunţăm depunerea unei plângeri penale împotriva ministrului Afacerilor Externe Theodor Meleşcanu, cel care se face vinovat de boicotarea votului, de blocarea românilor şi de o ruşine imensă făcută României, sunt probleme de imagine înfiorătoare în acest moment, toată presa la nivel mondial a preluat cozile groazei, sunt oameni bătuţi, oameni umiliţi, oameni luaţi cu carabinieri, cu poliţia naţională, cu jandarmeria, oameni loviţi de către jandarmeria din Olanda, oameni care au fost pur şi simplu luaţi pe sus din secţiile de vot din Italia, din Franţa, din Olanda, din Germania, din Spania sau din Marea Britanie. Acest lucru nu poate să rămână nepedepsit. Românii nu au nici o vină şi aceştia ne cer nu răzbunare ci pur şi simplu să se facă dreptate”, a afirmat Rareş Bogdan.

Citește și: