Ana Petrescu
2231 vizualizări 16 mar 2019

„Aşa cum am precizat, organizarea Summitului PPE la Bucureşti este o palmă dată românilor. PPE este partidul european care a iniţiat şi promovat rezoluţia împotriva României în toamna anului trecut, rezoluţie votată de către toţi eurodeputaţii PNL într-un dispreţ profund faţă de ţară. A accepta organizarea în România a acestui Summit, din partea lui Ludovic Orban, nu înseamnă decât un act de supunere faţă de stăpânii lui şi ai lui Iohannis. Prin acest gest anti-românesc, Orban, care se crede un husar înaripat, demonstrează că de fapt nu a depăşit stadiul politic de eunuc la curtea PPE - un politician fără curaj, fără idei proprii, fără nicio pornire de a-şi afirma individualitatea”, a afirmat Gabriela Zoană, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Eurodeputatul PSD a adăugat că pentru a completa scena, liderul grupului PPE din PE l-a certat pe Ludovic Orban că nu trimite destul femei în Parlamentul European.

„Pentru ca scena să fie completă, Manfred Weber, liderul PPE, l-a certat pe eunucul Orban pentru că nu îi trimite destule femei în Parlamentul European, pe lista PNL pentru alegerile din luna mai fiind trecută o singură liberală, restul fiind aproape bărbaţi. Cam acestea sunt «valorile» liberale - capul plecat când trece stăpânul, vocea subţiată, buzele ţuguiate de la atâtea condururi pupate şi aplauze furtunoase atunci când stăpânul urlă la microfon «UE, România!». Orban...se răsucesc Brătienii în mormânt!”, a conchis europarlamentarul PSD.

Reacţia Gabrielei Zoană vine în contextul desfăşurării, sâmbătă, la Romexpo, a Summitului PPE al liderilor locali şi regionali. În cadrul evenimentului, Ludovic Orban a prezentat candidaţii PNL la europarlamentare, spunând că aceştia sunt „husarii înaripaţi”. Pe primul loc se află jurnalistul Rareş Bogdan, despre care Orban a precizat că „s-a întors acasă”.

La rândul său, liderul grupului PPE în PE Manfred Weber a declarat, întrebat cum vede faptul că pe locurile eligibile ale PNL la europarlamentare este o singură femeie, că în grupul popularilor europeni există o regulă că „trebuie să avem 50% femei”, iar pe termen lung trebuie să fie egalitate de gen.

La Summitul PPE, de sâmbătă, au fost 3.200 de participanţi. La reuniunea au ţinut discursuri şeful statului Klaus Iohannis, preşedintele PNL Ludovic Orban, candidatul PPE pentru poziţia de preşedinte al Comisiei Europene (CE) Manfred Weber, secretarul general al PPE Antonio López-Istúriz White, liderul grupului PPE în Comitetul Regiunilor Michael Schneider şi directorul campaniei PPE pentru alegerile din 2019 Dara Murphy.

Citește și: