Andi Manciu - Mediafax
219 vizualizări 13 ian 2015

Orban a fost întrebat cum vede soluţia aleasă de Tudor Chiuariu de a-şi se autosuspenda din PNL şi nu de a-şi da demisia din partid.

”Instituţia autosuspendării conform Statutului marelui Partid Naţional Liberal există numai în situaţii în care un membru al PNL ocupă o funcţie care este incompatibilă fie cu calitatea de membru, fie cu funcţia pe care o deţine în partid, ceea ce nu este cazul domnului Chiuariu. Singura soluţie statutară pe care ar fi putut să o aleagă Tudor Chiuariu era demisia din partid”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL.

El a fost întrebat dacă în această situaţie ar trebui ca la următoarea şedinţă a conducerii PNL să se decidă excluderea sau să se opteze pentru o altă cale de pierdere a calităţii de membru, respective radierea.

”Sigur, aici trebuie analizată în Biroul Politic situaţia, după părerea mea poate fi aplicat articolul 22, alineat 2, litera g, care prevede pierderea calităţii de membru prin radiere, ca urmare a unei condamnări pentru infracţiuni de corupţie”, a mai spus Orban.

Senatorul PNL, Tudor Chiuariu, a decis să se autosuspende din Partidul Naţional Liberal până la clarificarea acuzaţiilor aduse împotriva sa în dosarul privind retrocedările ilegale, menţionând că face acest gest pentru a nu oferi prilejul unor atacuri la adresa PNL.

”Am luat decizia de a mă autosuspenda din Partidul Naţional Liberal, până la clarificarea situaţiei legate de acuzaţiile formulate săptămâna trecută. Fac acest gest pentru că nu vreau ca acuzaţii nefondate să fie prilej de atacuri politice împotriva PNL, partidul în care am intrat acum 18 ani şi de care se leagă întreaga mea activitate politică. Le mulţumesc colegilor pentru sprijinul moral. Rămân fidel ideilor şi valorilor liberale, pe care le-am promovat în toate funcţiile politice şi demnităţile publice pe care le-am deţinut”, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Fostul ministru al Justiţiei a primit trei ani şi şase luni de îmchisoare cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate de ICCJ în dosarul "Poşta Română".

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, într-un comunicat de presă transmis săptămâna trecută agenţiei MEDIAFAX că Tudor Chiuariu a fost pus sub control judiciar pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, după ce ar fi stabilit să primească 2,5 milioane euro, pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Sturdza, banii fiind disimulaţi prin încheierea unui contract de asistenţă juridică.

 

Citește și: