Ana Petrescu
169 vizualizări 21 mar 2019

Liderul liberalilor a anunţat, miercuri seară la postul B1 TV, că în cazul în care Klaus Iohannis va avea un astfel de demers, PNL va susţine acţiunea preşedintelui.

Preşedintele României a declarat, marţi, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe data de 26 mai, când vor avea loc alegerile europarlamentare, şi alături de echipa de la Cotroceni lucrează foarte intens la acest lucru. Şeful statului a mai spus că îşi doreşte ca poporul român „să spună clar dacă tolerează corupţia sau dacă trebuie să tragem linia şi să spunem atât”.

Încă din luna august a anului trecut Iohannis a început să aibă întrevederi cu liberalii, în vederea coordonării strategiei pentru alegerile prezidenţiale, discuţiile vizând şi alte teme politice de actualitate. După întrevederea din 2 august cu preşedintele, Ludovic Orban spunea că „între PNL şi preşedintele României este o relaţie de parteneriat, de colaborare. Ne consultăm pe teme majore şi încercăm să ne coordonăm poziţiile”.

De asemenea, şeful statului va participa, sâmbătă, şi la Gala Premiilor TNL „Mircea Ionescu Quintus”, care va avea loc la Sinaia, începând cu ora 18.00. La reuniune va fi prezent Ludovic Orban, precum lideri locali liberali şi aproximativ 400 de tineri liberali din toată ţara.

Cu ocazia evenimentului, Tineretul Naţional Liberal va acorda preşedintelui Klaus Iohannis premiul „Garantul democraţiei”, activitatea domniei sale oferind garanţia că respectarea statului de drept şi apărarea democraţiei sunt valori esenţiale.

 

Citește și: