Diana Grigore
274 vizualizări 21 iun 2018

"În cazul în care Liviu Dragnea nu-şi dă demisia îi invit pe toţi parlamentarii majorităţii să se delimiteze de acest rău absolut pentru România şi să se alăture moţiunii de cenzură iniţiată de PNL. Este momentul ca România să se elibereze de acest vechil care încearcă să conducă ţara ca pe propria moşie, impunând incultura, incompetenţa şi analfabetismul funcţional drept criterii de promovare în funcţii publice a celor mai obediente persoane", a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Preşedintele liberal a adăugat că "România nu mai poate nu mai poate fi sufocată de un individ şi de clanul său dominant al cărui singur scop este să-şi scape pielea subordonând instituţiile statului român şi interesele tuturor cetăţenilor".

"Liviu Dragnea trebuie să-şi dea demisia din toate funcţiile publice pe care le ocupă. De un an şi jumătate gruparea lui Dragnea încearcă să răstoarne ordinea instituţională şi constituţională a acestui stat, călcând în picioare valorile democratice şi angajamentele strategice ale României. Condamnarea survine unor fapte uşor de înţeles. Un îmbogăţit tipic al tranziţiei care a folosit funcţia de preşedinte al consiliului judeţean, şi cea de preşedinte al PSD Teleorman, pentru a plăti din banii publici doi angajaţi ai partidului într-unul dintre cele mai sărace judeţe ale României", a precizat Orban.

Şi prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, a declarat joi că liderul PSD, Liviu Dragnea, trebuie să demisioneze din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după ce acesta a fost condamnat, în primă instanţă, la 3 ani şi şase luni, cu executare.

"Cel mai firesc gest al domnului Dragnea după decizia de astăzi a instanţei ar fi demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mingea e la PSD. PSD ar trebui să pună România pe primul loc şi nu interesele grupării infracţionale, nedemocratice şi incompetente Dragnea-Dăncilă", a scris prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan, pe Facebook.

Magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, joi, pe Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Decizia nu e definitivă.

Citește și: