260 vizualizări 11 apr 2019

„Este clar că majoritatea guvernamentală s-a şbrezit şi continuă să se şubreazească. Această şubrezire are mai multe cauze, pentru că mulţi parlamentari nu mai suport să îi sprijine pe Dragnea şi Dăncilă. Tăriceanu, nu m-aş fi aşteptat niciodată să fie un asemenea reazem pentru un Guvern cum e Cabinetul Dăncilă, pentru că este un Guvern foarte slab, e un haos, nimeni nu ascultă de nimeni. E o situaţie de o asemenea dezintegrare şi de distrugere a capacităţii adminsitrative a României din anul 2016 încoace, cum nu a existat niciodată în România. Conduc Dragnea, Vâlcov, conduc baronii care şi-au pus miniştri”, a afirmat Ludovic Orban, joi seară, la România TV.

Întrebat ce va schimba prima oară, dacă PNL va reuşi să dea jos coaliţia de la putere PSD-ALDE, liderul liberalilor a răspuns: „Avem atâtea lucruri de În loc să promitem aministie fiscală, noi vom acorda bonificaţii pentru cei care îşi plătesc impozitele la termen. Dacă sunt contribuabili voluntair, îşi plătesc taxele la timp, practic vor benefica de o reducere a impozitelor şi taxelor”.

Afirmaţiile lui Orban vin în contextul în care Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că PNL şi Klaus Iohannis se încurajează singuri că vor da jos actualul Guvern, însă acest lucru este imposibil. Liderul ALDE i-a comparat pe liberali cu „nişte găini cărora li s-au tăiat aripile, dar ele tot dau din aripi, chiar dacă nu mai pot zbura”. Acesta a adăugat că nu va rupe coaliţia cu PSD, precizând că există parlamentari care primesc comenzi de la mai multe partide.

„În Parlament mai sunt şi, nu vreau să folosescu cuvinte jignitoare, dar mai stau unii aşa care au cred că şi câte două comenzi în altă parte decât la partidele din care fac parte. Am mai văzut la moţiunile de cenzură, am observat şi ştim despre cine e vorba şi într-o parte şi în alta. Avem şi noi, au şi cei de la PSD. Sunt conserve care se deschid imediat şi altele pe cale le pui la păstrat”, a spus Tăriceanu.

Citește și: