Elena Crangasu
244 vizualizări 18 nov 2019

„Disperarea PSD ne arată foarte clar că acest partid n-a învăţat nimic din ultimii ani, că şi-a pierdut complet busola, că minte cu neruşinare şi continuă să folosească, pe unde mai poate, instituţii publice. Aţi văzut cazul CEC de la Dolj, în care filiala Dolj a CEC-ului, a dat pensii la nivelul din luna august, deşi dăsuseră în octombrie pensiile la valoarea rezultată în urma creşterii punctului de pensie de la 1 septembrie. Eu nu cred că este un accident, pentru că această, să-i spunem greşeală, a dus la o întreagă campanie în judeţ, privitoare la faptul că PNL şi Guvernul PNL taie pensiile. Am solicitat ministrului Finanţelor să ceară conducerii CEC destituirea acestui director, responsabil pentru o asemenea gravă eroare”, a declarat premierul Ludovic Orban, luni, în urma şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Totodată, Ludovic Orban a mai spus că ministrul Transporturilor, infrastructurii şi comunicaţiilor, Lucian Bode, se va ocupa de situaţia poştaşilor din Judeţul Vrancea, care au făcut campanie pentru PSD, spunându-le oamenilor că liberalii îi vor lăsa fără pensii.

„De asemenea, i-am cerut ministrului Transporturilor să trimită Corpul de control pentru a elucida împrejurările care au dus la campania dusă de poştaşii din judeţul Vrancea şi anume, răspândirea de minciuni ale unor angajaţi ai Poştei, în cazul în care Preşedintele Iohannis va câştiga alegerile şi vor fi tăiate sau nu se vor mai da pensiile la nivelul actual”, a motivat Orban.

Premierul a mai adăugat că acţiunile PSD de a crea pagini false liberalilor, prin care să dezinformeze, vor fi ”taxate”.

„Evident că acest comportament al PSD, care foloseşte pagina oficială, care lansează prin declaraţii publice, asumate de către liderii politici, îl vom taxa şi practicile de a face pagini false liderilor PNL, miniştrilor PNL, şi alte practici, vor fi sancţionate în conformitate cu Legea”, a completat preşedintele PNL.

Mii pensionari din Dolj au primit, luna aceasta, pensii mai mici şi au depus reclamaţii la Casa Judeţeană de Pensii. Directorul instituţiei a declarat, vineri, în videoconferinţa cu ministrul Muncii, că problema a apărut din eroarea unui angajat al băncii şi a fost remediată.

 

Citește și: