Diana Grigore
553 vizualizări 20 mai 2019

„Avem informaţii din toate judeţele că prefecţii şi preşedinţii de Consilii Judeţene încearcă să forţeze pe primarii partidului de guvernământ să se aşeze în faţa secţiilor de votare şi să le ceară cetăţenilor care vin la vot să nu voteze la referendum, încălcând grav legea”, a declarat Ludovic Orban, luni la sediul partidului.

Liderul liderbal a afirmat că Guvernul nu va reuşi să obţină aderarea României la Spaţiul Schengen.

„Am asistat duminică, la un fapt fără precedent în care un oraş pur şi simplu a fost blocat pentru mitingul PSD, în Târgovişte. Am văzut imagini în care li s-a interzis unor cetăţeni să intre în Târgovişte, cerându-li-se parola. Ştim astăzi că unui medic, care a ieşit din gardă şi care nu a putut să ajungă acasă, în Târgovişte, pentru că i-a fost interzisă intrarea în oraş de către poliţie. Cum să reuşească Guvernul actual să obţină pentru România aderarea la Schengen, când ei vor să interzică efectiv libera circulaţie, chiar în interiorul României, blocând localităţi, numai şi numai pentru a ţine departe PSD-ul de cetăţeanul român şi de a împiedica cetăţeanul român să circule liber şi să-şi exprime poziţia în spaţiul public”, a conchis Orban.

Pe 26 mai, cetăţenii români vor vota la alegerile pentru Parlamentul European. În aceeaşi zi are loc şi referendumul pe justiţie organizat de preşedintele Klaus Iohannis.

Cele două întrebări ale referendumului din 26 mai care vor fi incluse pe buletinul de vot sunt: 1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?” 2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”.

Citește și: