Anca SIMINA
11674 vizualizări 30 nov 2013

Guvernul a scos din Fondul de Rezervă al prim-ministrului Victor Ponta suma de 20 de milioane de lei pentru a le împărţi primăriilor, printr-o hotărâre aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului, dar care nu a fost inclusă pe lista documentelor făcută publică la finalul acesteia.

Hotărârea, publicată direct în Monitorul Oficial vineri, arată că Guvernul a transferat cele 4,5 milioane de euro din Fondul de Rezervă către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, urmând ca banii să fie împărţiţi prin ordin al ministrului Liviu Dragnea.

Criteriul este cererea formulată în acest sens de fiecare primărie.

Banii sunt destinaţi transferurilor curente între autorităţi publice, locuinţelor, serviciilor, precum şi dezvoltării şi finanţării cheltuielilor urgente legate de sezonul rece.

Cu justificarea "unor mase de aer arctic" care ar fi urmat să apară în România, Ministerul Finaţelor plănuia la începutul lunii octombrie să aloce bani pentru primării în acelaşi scop. Ideea a fost însă abandonată, după ce Institutul de nu meteorologie a infirmat astfel de prognoze.

Citește și: