Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va candida la şefia partidului, că îl susţine pe Victor Ponta, dar şi că a existat o temă căreia social-democraţii nu i-au acordat atenţie - faptul că PSD ar fi continuatorii comunismului.

Vicepremierul lasă să se înţeleagă că un congres al PSD ar putea fi organizat chiar în următoarele săptămâni. "Marea majoritate a preşedinţilor de filiale şi inclusiv eu susţinem că Congresul PSD ar trebui să se finalizeze în acest an. PSD să fie la începutul unui nou an cu toate procedurile statutare îndeplinite pentru a începe o reconstrucţie atât doctrinară, cât şi din punct de vedere al organizării. E nepermis pentru un partid în 2014 să nu aibă o comunicare constantă foarte bine organizată cu tinerii şi reţelele sociale", a spus Dragnea, duminică seara, în cadrul unei emisiuni tv.

"O temă căreia nu i-am acordat atenţie: suntem noi sau nu continuatorii comunismului? Pentru că ceea ce m-a mâhnit cel mai mult pe mine a fost acuzaţia de comunişti. Eu nu am fost membru de partid, Victor Ponta nu a fost membru PCR. Şi, cu toate astea, noi am lăsat să se sedimenteze ideea că noi suntem comunişti. Ceea ce e total fals. Numai că nu e suficient să nu fii, este important să şi demonstrezi. A fost o categorie importantă de tineri care au venit să voteze împotriva noastră", a mai spus Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat că îl susţine în continuare pe Victor Ponta la conducerea partidului şi că nu va candida pentru a-i lua locul, la Congresul PSD: „Nu mai candidez la şefia PSD. Am spus de la început că sunt solidar cu Victor Ponta şi dacă va câştiga, dar şi dacă va pierde. Rămân în continuare cu el şi îl susţin la conducerea partidului dacă vom avea congres”. 

Citește și: