Cătălin Legănel
241 vizualizări 13 sep 2019

Într-o conferinţă de presă organizată, vineri, la Constanţa, Theodor Paleologu l-a comparat pe Klaus Iohannis cu Zeus Olimpianul, spunând că acesta discută numai cu cei care îi sunt fideli.

„De ce, de exemplu, preşedintele în funcţie nu vrea să dezbată cu ceilalţi? Mi se pare că se situează cumva precum Jupiter în Olimp, Zeus Olimpianul, care nu discută cu nimeni şi nu discută decât cu cei care îi sunt fideli”, a spus Paleologu.

Totodată, candidatul PMP la alegerile prezidenţiale consideră că în toţi anii săi de mandat de până acum, Klaus Iohannis s-a gândit numai cum să câştige alegerile din 2019, iar numirea Vioricăi Dăncilă în funcţia de premier a fost un compromis.

„Klaus Iohannis, din primul moment la Cotroceni, nu s-a gândit decât la un singur lucru: realegerea în 2019. Şi de aia a făcut compromisuri peste compromisuri. De aia a numit-o pe Viorica Dăncilă prim-ministru. Eu nu aş fi făcut lucrul ăsta în ruptul capului pentru că, în primul rând, este inacceptabil pentru o ţară ca România să aibă un asemenea prim-ministru”, a explicat Paleologu.

Întrebat de existenţa unui „blat” între Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis, Paleologu crede că preşedintele ţării îşi doreşte o confruntare cu primul-ministru, în turul doi. „Nu aş vorbi de blat. Nu e un termen care îmi place. Dar este evident că preşedintele Iohannis şi-o doreşte pe Viorica Dăncilă în turul doi”, a mai spus Theodor Paleologu.

 

Citește și: