14 vizualizări 10 nov 2010

Liderul grupului minorităţilor din Camera Deputaţilor, Varujan Pambuccian, a declarat, miercuri, că aplaudă iniţiativa liderului PNL Crin Antonescu de invitaţie la dialog, arătând că i-a propus demult lui Antonescu să aibă consultări periodice pe teme de interes naţional, cum are cu PSD.

"Eu le-am propus lui Crin Antonescu şi lui Victor Ponta demult lucrul acesta. Cu Victor Ponta şi cu PSD am avut o întâlnire şi i-am propus şi lui Crin Antonescu să avem consultări periodice, cum avem şi cu PSD", a declarat Varujan Pambuccian

El a precizat că aplaudă această iniţiativă a liderului PNL, deoarece i se pare normal dialogul.

"Aplaud iniţiativa. Mi se pare normal să dialogăm în continuare. Prin dialog, lucrurile nu au cum să se înrăutăţească. Crin Antonescu a bătut la o uşă care era deschisă demult", a adăugat Pambuccian.

Liderul PNL, Crin Antonescu, le-a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă lui Emil Boc (PDL), Marko Bela (UDMR), Victor Ponta (PSD) şi Varujan Pambuccian (minorităţi), invitându-i la dialog şi propunând ca prima întâlnire să aibă loc, luni, 15 noiembrie.

"Situaţia actuală a României ne obligă pe noi, mandatarii încrederii cetăţenilor, să manifestăm responsabilitate şi preocupare reală faţă de rezolvarea crizei în care se zbat ţara şi societatea", susţine Crin Antonescu, în scrisoarea deschisă remisă agenţiei Mediafax

Liderul PNL se declară convins că "impasul României de astăzi nu poate fi depăşit decât prin dialog real între putere şi opoziţie, dialog care să genereze un plan comun pentru ieşirea României din criza economică şi instituţională".

"Pe aceste considerente, vă invităm să inaugurăm acest dialog luni, 15 noiembrie, la Palatul Parlamentului, la o oră pe care o vom stabili împreună, pe calea discuţiilor informale", le scrie în încheiere Antonescu lui Boc, Marko, Ponta şi Pambuccian.

"Noi am discutat tot timpul, problema nu e la opoziţie, ci la putere. Invitaţia este de fapt pentru PDL, ei trebuie să accepte dialogul cu opoziţia, pe care până acum l-au blocat", a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri că social-democraţii vor decide în BPN dacă merg la consultările iniţiate de liderul PNL, Crin Antonescu, dar a menţionat că PSD este deschis pentru dialog.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

Alina Novăceanu, alinaz@mediafax.ro

Citește și: